Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kerékpáros fejlesztések a Nyugat-Balatonnál
2023. jan. 18. szerda | Keszthely
Kerékpáros fejlesztések a Nyugat-Balatonnál
2023-ban fellendülhet a bringás turizmus a Balatonnál. Keszthely térségében is több fejlesztés van folyamatban: pihenők, szervízoszlopok épülnek és tavasszal átadják az Energia téren a kerékpáros központot. A bringások jelentősen hozzájárulhatnak a vendégforgalom növeléséhez, hiszen mentesítik a túlterhelt nyári szezont.

Vonyarcvashegyen nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros turistákra. A nagyközség központjába most egy szervízoszlopot telepítettek. A nap 24 órájában elvégezhető itt a járművek javítása. A csónakkikötő és a bringaút mellett most épült fel ez a kerékpáros pihenő. A szezonra még több helyen információs táblákat telepítenek.

„A sport terén kiemeltük a kerékpáros turizmust és  az erdei turizmust. Ezek népszerűsítéséhez próbálunk fejlesztéseket generálni, így korábban a Keszthelyi-hegységnek a kitáblázásával foglalkoztunk, most a kerékpárút mellett valósultak meg ezek a fejlesztések” - nyilatkozta Horváth Tamás, a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület titkára. 

Vonyarcvashegyen korábban kerékpáros Festetics-körutat jelöltek ki, de járműveket is vásároltak. A Turisztikai Egyesületnek már 50 kölcsönözhető kerékpárja van, köztük e-bikeok is.A Szendrey-emlékszobánál is épült egy pihenő. A Magyar Kerékpáros Szövetség pályázatával az egész Balatonnál fejlesztik a kerékpáros turizmust. A Nyugat Balatoni Turisztikai Iroda a felelős a térségi beruházások tervezéséért és megvalósításáért.

Tar László, a Nyugat Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője: „Gyakorlatilag kitáblázásra került itt a Nyugat-balatoni részen körülbelül 250 kilométernyi kerékpáros útvonal – nem mind kerékpárutak, csak útvonalak. A másik fontos fejlesztés, hogy Keszthelyen is lesz egy kerékpáros központ - a Balatonon egyébként három – amely gyakorlatilag a nyugat-balatoni kerékpáros turizmusnak lesz a szervezője és lebonyolítója is, illetőleg ide futnak be a legfontosabb nyugat-dunántúli kerékpáros útvonalak is.”

Biciklizés szempontjából az egyik legideálisabb területe Magyarországnak a Balaton. Nyáron elkészült a Budapest-Balaton kerékpárút. A tavat körülölelő 210 kilométeres Balatoni Bringakör mellett számos hazai és nemzetközi kerékpáros nyomvonal csomópontja Keszthely. A Fertőd-Keszthely útvonal révén Bécs is elérhető, az EuroVelo 14-es a Bodeni tóval és Debrecen közt teremt összeköttetést, de a Duna menti EuroVelo 6-os túraút elérhető a Balaton nyugati csücskéből.   Az idegenforgalom szempontjából azért fontosak a kerékpáros vendégek, mert a nyári szezon előtt és után, jellemzően április, május és szeptember, október idején generálnak vendégforgalmat. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 11. kedd 19:15 | Keszthely
Tizedik alkalommal adott otthont a város a Keszthely Triathlonnak.
| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Keszthely
A jó idő miatt a szokásosnál hamarabb vették elő a kerékpárokat a biciklizés szerelmesei.
| 2024. már. 5. kedd 19:15 | Keszthely
Szakmai tanácskozást követően megtekintették Keszthely látnivalóit.
| 2024. feb. 23. péntek 19:15 | Balaton
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
| 2024. jan. 30. kedd 17:42 | Keszthely
Az út az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés támogatásával valósult meg.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
18:00
Szignatúra
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.