+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tegyünk a biztonságos karácsonyért!
2022. december 23. péntek 14:21 - Keszthely
Tegyünk a biztonságos karácsonyért!
Az ünnepek idején megnő a lakástüzek száma, melyek szinte minden esetben emberi gondatlanságból következnek be. Zala megye lakossága ebben az adventi időszakban is megfogadta a tanácsokat, egyszer sem volt szükség tűzoltói beavatkozásra az adventi gyertyákkal, mécsesekkel kapcsolatban.

Idén csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! Ezzel a felhívással és egy videóval is figyelmezeti a lakosságot a katasztrófavédelem. A tűzoltók egy bemutatón szemléltették, hogy egy magára hagyott gyertya, hogyan okozhat pillanatok alatt hatalmas tüzet. Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. A legtöbb balesetet gyertyák, mécsesek, csillagszórók okozzák.

Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője: „Általánosságban sajnos elmondható, hogy az országban gyakorlatilag naponta 25 lakásban keletkezik tűz. Az elmúlt napokban voltak olyan esetek is, hogy felborult gyertyák okoztak lakástüzet. Éppen ezért fontos, hogy ezekre az apró dolgokra odafigyeljünk, mert nem kell mást tennünk csak valóban, ha mondjuk befejeztünk egy kis ünneplést, akkor ne hagyjuk magára az égő gyertyákat, vagy csillagszórókat és ezzel biztos, hogy elkerüljük azt, hogy akár az egész lakásunka  tűz martaléka legyen."

Egy kiszáradt karácsonyfán meggyújtott csillagszóró okozott tüzet idén januárban Zalaegerszegen. A társasházi lakás teljesen kiégett. Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem terjedt át a többi ingatlanra a tűz. A katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy a sütés-főzés során is legyenek körültekintőek, csak biztonságos elektromos berendezéseket működtessenek. Továbbra is javasolt a szén-monoxid, és füstérzékelő használata. Amennyiben pedig bajt észlelünk, azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot! 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus