+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tegyünk a biztonságos karácsonyért!
2022. december 23. péntek 14:21 - Keszthely
Tegyünk a biztonságos karácsonyért!
Az ünnepek idején megnő a lakástüzek száma, melyek szinte minden esetben emberi gondatlanságból következnek be. Zala megye lakossága ebben az adventi időszakban is megfogadta a tanácsokat, egyszer sem volt szükség tűzoltói beavatkozásra az adventi gyertyákkal, mécsesekkel kapcsolatban.

Idén csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! Ezzel a felhívással és egy videóval is figyelmezeti a lakosságot a katasztrófavédelem. A tűzoltók egy bemutatón szemléltették, hogy egy magára hagyott gyertya, hogyan okozhat pillanatok alatt hatalmas tüzet. Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma. A legtöbb balesetet gyertyák, mécsesek, csillagszórók okozzák.

Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője: „Általánosságban sajnos elmondható, hogy az országban gyakorlatilag naponta 25 lakásban keletkezik tűz. Az elmúlt napokban voltak olyan esetek is, hogy felborult gyertyák okoztak lakástüzet. Éppen ezért fontos, hogy ezekre az apró dolgokra odafigyeljünk, mert nem kell mást tennünk csak valóban, ha mondjuk befejeztünk egy kis ünneplést, akkor ne hagyjuk magára az égő gyertyákat, vagy csillagszórókat és ezzel biztos, hogy elkerüljük azt, hogy akár az egész lakásunka  tűz martaléka legyen."

Egy kiszáradt karácsonyfán meggyújtott csillagszóró okozott tüzet idén januárban Zalaegerszegen. A társasházi lakás teljesen kiégett. Csak a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem terjedt át a többi ingatlanra a tűz. A katasztrófavédelem arra kéri a lakosságot, hogy a sütés-főzés során is legyenek körültekintőek, csak biztonságos elektromos berendezéseket működtessenek. Továbbra is javasolt a szén-monoxid, és füstérzékelő használata. Amennyiben pedig bajt észlelünk, azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot! 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus