+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kisposta: nyitás január 2-án, 10 órakor
2022. december 22. csütörtök 13:55 - Keszthely
Kisposta: nyitás január 2-án, 10 órakor
Január 2-án nyit a kisposta. Az önkormányzat több mint 20 millió forinttal járul hozzá az egység üzemeltetéséhez. Az önkormányzat megállapodott a Magyar Postával és a testület is módosított a költségvetést a fedezethez.

Zárva. November 11 óta ez a felirat fogadja azokat, akik a kispostára jönnének. A Magyar Posta az energiaválságra hivatkozva döntött arról, hogy 366 helyen zárja be postáit. Manninger Jenő tárgyalt a társaság vezetőivel, hogy a város kész anyagilag hozzájárulni, hogy üzemeljen az egység. 20,5 millió forintba kerül ez egy évre. 

Manninger Jenő polgármester: „Nagyon fontos dologról van szó a város életében, ezért úgy döntöttünk, hogy az önkormányzat állja ezt az összeget, erről meghoztuk a szükséges testületi döntést és így ez a posta a következő évben, 2023-ban nyitva lesz és működni fog, ez a posta ígérete.”

A körzet önkormányzati képviselője, Csótár András. Az ő felvetése volt, hogy a város tegyen lépéseket a kisposta megmentésért. Véleménye szerint nagy eredmény, hogy a megszorítások mellett is a város négy postájából három fog üzemelni.

„Mindig is fontos volt számunkra ennek a postahivatalnak a működése, hiszen itt évekkel ezelőtt jelentős számú parkolóhelyet létesítettünk, gyalogátkelőhelyet hoztunk létre. Most amikor a működés kétségessé vált, az önkormányzat az első alkalmat megragadva lépett közre és tartotta meg a postát a lakosság szolgálatában” - nyilatkozta Csótár András. 

A Fodor és a Vaszary utca határolta területen sokan laknak. Az idősek szempontjából különösen fontos, hogy lakóhelyükhöz közel intézhetik ügyeiket és nem kell a nagypostára járniuk, mondta Raffai-Réz Ildikó a szomszédos körzet önkormányzati képviselője.

„Kérték is tőlem, hogy mindent tegyek meg annak érdekében, hogy próbáljuk megmenteni a postát. Köszönöm a képviselőtársaimnak is ezúton, hogy ennek az ügynek az érdekében kiálltak mellettünk, képviselőtársam, illetve jómagam mellett és meg tudtuk azt a döntést hozni, hogy a postát meg tudjuk tartani” - mondta televíziónknak Raffai-Réz Ildikó.  

A Csapás útnál található, 2-es posta üzemeltetéséhez nem járulhat hozzá a város, nem nyitja meg a társaság azt a létesítményt. A városvezetés most olyan környékbeli üzletet keres, ahol postapartnerként működhetnének a szolgáltatások. A kisposta január 2-án, 10 órakor nyit.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus