Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Nem támogatja a posták bezárását a DK - Zalában sem
2023. máj. 2. kedd | Keszthely
Nem támogatja a posták bezárását a DK - Zalában sem
A kisposták bezárásával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció alelnöke és Zala vármegye 2-es választókerületi szervezője. A DK nem támogatja a postabezárásokról szóló törvénytervezetet, minden eszközzel fellépnek ez ellen.

A keszthelyi Rákóczi téri kisposta épülete előtt megtartott sajtótájékoztatón Dékány Péter önkormányzati képviselő elmondta: nem értenek egyet azzal, hogy Nagy Márton miniszter elképzelése szerint május elsejétől az 1500 lakos alatti településeken megszüntetik a szolgáltatást. A választókerületben 41 településen üzemel posta, ebből a kormány harmincat tervez bezárni. Hozzátette: "Ezzel sérül a postához, szolgáltatáshoz való joga a településeken élőknek. Attól tartok, hogy ezáltal, hogy ezek a posták is bezárnak, az idős korosztály nem jut hozzá a szolgáltatáshoz. Legutoljára például Zalaudvarnokon megszűnt a postahivatal, és Szentgrótra kell bemenni mindenkinek, hogyha valami postai ügyintézése van."

Varju László, a DK alelnöke leszögezte: a kormány korábban ideiglenesnek kommunikált postabezárása neki már akkor is azt jelentette, hogy ez lényegében végleges döntés lesz. A DK nem támogatja a Parlament előtt lévő, elfogadásra váró, postabezárásokról szóló törvénytervezetet. "Mi ez ellen tiltakozunk, hiszen teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar állami költségvetésnek kell biztosítania ehhez a megfelelő feltételeket. Erre megvan a megfelelő bevétel, tehát akkor az a feladat, hogy a kistelepüléseken megmaradjanak a szolgáltatások. Lehessen nyitva tartani kisboltot, legyenek pénzügyi szolgáltatások, és ennek akár lehet központja az a postai hivatal, amelyet nem szabad bezárni" - mondta az alelnök.

Elmondták továbbá: Keszthely város önkormányzata decemberben úgy döntött, hogy az egyik postát megmenti másfél évre. Ez azt jelenti, hogy közel 31 millió forintot biztosít az üzemeltetésre. A DK képviselői elképzelhetőnek tartják, hogy a jövőben a gazdasági helyzet miatt ez nem lesz tartható.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Manninger Jenő polgármestert, aki a következő közleményt küldte el szerkesztőségünknek:

"Az ellenzék Keszthelyen sem ismeri a helyzetet és csak riogat, a helyszínt sem tudja megválasztani, kár, hogy már a saját kommunikációjának a helyét sem tudja megtalálni. Olyan postához álltak ki ugyanis, amiről nincsen szó, hogy bezárnák. Természetesen mindent megtesz az önkormányzat, hogy a posták nyitva legyenek, Keszthelyen is az egyik postához hozzájárultunk, egy másik esetében pedig keressük a lehetőségét, hogy postaforgalmi helyként működhessen tovább. Nem merült fel azonban más postának, így a Rákóczi térinek a bezárása sem.” – fogalmazott Manninger Jenő.

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. nov. 28. kedd 15:18 | Keszthely
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.