+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / KTC: Adománygyűjtés a rászorulóknak
2022. december 19. hétfő 16:20 - Keszthely
KTC: Adománygyűjtés a rászorulóknak
Rászorulóknak gyűjtöttek a Keszthelyi Túravitorlás Club tagjai karácsonyra. Idén november utolsó szombatjától halmoznak fel csomagokat és a pénzadományokat. Az összeszedett tartós ajándékokat Szenteste napjáig juttatják el a nélkülözőknek.

Második alkalommal rendezték meg a jótékonysági programot Keszthelyen. Zsíros kenyér és forró tea várta az adományozókat a Keszthelyi Túravitorlás Club köszöneteképpen. A rászorulóknak szánt csomagokat optimist vitorláshajókba is el lehetett helyezni. A támogatók szép számmal látogattak ki standjukhoz és adták át felajánlásukat.

„Most már második éve jöttünk ki itt a vitorlásklub rendezvényére, és hoztunk tartós élelmiszert, illetve majd még a délután folyamán pénzadománnyal is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a rászoruló családoknak el tudjanak juttatni hasznos dolgokat.”- mondta Kovács Anita.

A családsegítő és civil szervezetek segítségével választották ki azokat a személyeket, illetve családokat, akik segítségre szorulnak. Sokan járultak hozzá tartós élelmiszerrel, különböző hasznos tárgyakkal, és játékokkal is a gyűjtés sikeréhez.

„Azért fontos, mert mi keszthelyiek és mivel, hogy a Vitorlás Club is keszthelyi, próbálunk összefogni és a rászorulóknak gyűjteményt összegyűjteni. Illetve mivel, hogy itt a karácsony ezért megünnepeljük Krisztus születését.”- hangsúlyozta Ambrus Ádám.

Az érdeklődőket élőzenés koncert szórakozatta a helyszínen. A szervezők a gyermekekre is gondoltak. A kicsik kézműveskedhettek, az elkészült karácsonyi díszeket pedig haza is vihették. A csomagokat időben szeretnék eljuttatni, hogy a karácsonyfa alá kerülhessenek.

„Kettős célunk van, egyrészt, ugye szeretnénk adományozni, szeretnénk azt, ha a karácsony mindenkinek ugyan azt jelentené. Ez az egyik cél. A másik cél pedig az, hogy az arany vasárnapot megpróbáljuk úgy eltölteni, megtölteni olyan tartalommal, hogy az adományozó és a rászoruló esetleg találkozzon, és itt egy tea mellett, egy zsíros kenyér mellett, egy jó hangulatú koncert mellett találkozzon és beszélgessen. Hozzuk össze ezt a két embert.”- emelte ki Gárdos Péter.

A KTC tagsága szeretné, ha a karácsony mindenkinek örömteli lenne. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az emberek szívesen segítenek és adományoznak, főleg karácsonykor. Céljuk a segítségnyújtás, ezért a felajánlásokat december 24-ig a nélkülöző családokhoz fogják eljuttatni. 

Farkas Adél-Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus