+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért az idei Cipősdoboz akció
2022. december 19. hétfő 15:11 - Keszthely
Véget ért az idei Cipősdoboz akció
Véget ért az idei Cipősdoboz akció. Keszthelyen az idén is gyűjtötték az ajándékokat a rászorulóknak, ezeket a héten fogják elszállítani a családoknak. A programhoz ezúttal is csatlakoztak iskolák, a Csány-Szendreyben és a Vajda János Gimnáziumban is gyűjtötték a cipősdobozokat.

Az aulában felállított karácsonyfa alá tették be az ajándékokat a Csány-Szendrey iskola diákjai. Az intézményben már hagyomány, hogy csatlakoznak a Cipősdoboz akcióhoz. A gyerekek maguk is fontosnak érzik az adományozást.           

„Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a rég nem használt játékainkat, könyveinket rászoruló gyerekeknek, családoknak tudjuk ajándékozni, és ettől boldog lesz az ő karácsonyuk is.” - mondta Simon Lili, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója.

A gyerekek tudják a legjobban, hogy minek örülnek a kortársaik. Ezért úgy állították össze az ajándékokat, hogy azok valódi boldogságot csempésszenek a rászoruló családok karácsonyfája alá.

„Én egy 8 éves lánynak ajándékoztam. A rég nem használt Barbie babáimat tettem bele. Az öcsém is ajándékozott, ő egy nagyobb fiúnak, ő az  autóit tette bele, hiszen azokra már nincsen szükségünk, és így legalább tudunk adományozni mi is.” - tette hozzá Bányai Flóra, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI diákja.

A Cipősdoboz akciót a Baptista Szeretetszolgálat indította útjára. A cél az, hogy minden gyereknek kerüljön ajándék a karácsonyfa alá. A legkisebbek is tudják, hogy ez nagyon fontos.

„Anyukámmal mi minden évben, nem csak karácsonykor, mindenhol szoktunk ajándékozni. Szeretünk segíteni a rászorulóknak, ami nekünk már nem kell játék, azokat odaadjuk nekik.” - mesélte Horváth Benedek, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója

A Vajda János Gimnázium diákjai is gyűjtötték a dobozokat. Az ajándékokat leadták a gyűjtőponton, ahonnan önkéntesek szállítják ki a családoknak.

„Zala megyében kerülnek kiosztásra a cipősdobozok. Ez már az ötödik éve, hogy a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület gyűjti a cipősdobozokat. Eddig a Család és KarrierPONT-ban, most a városfejlesztőben gyűjtöttük. A Dunántúli Romák Szövetsége viszi el az idei évben is. Már felvették az önkormányzatokkal a kapcsolatokat, megkaptuk a hátrányos helyzetű gyermekekről a listát.” - tájékoztatott Bogdán Nikoletta, a Dunántúli Romák Szövetségének munkatársa.

A cipősdobozokat az ország számos településén gyűjtötték, sőt külföldről is érkeztek ajándékok. Az adományokat még a héten megkapják a gyerekek. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus