+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult Vállus fő utcája
2022. december 16. péntek 14:54 - Vállus
Megújult Vállus fő utcája
626 méteren újulhatott meg a Rákóczi utca útburkolata Válluson. A beruházást a Magyar falu program támogatásával és önerővel valósították meg a településen. Az elmúlt időszakban számos fejlesztés ment végbe a faluban, melyek a helyi lakosok öröme mellett turisztikai szempontokból is fontosak.

Elkészült az útburkolat felújítása Válluson. A fő utcának számító Rákóczi utcán sokan járnak. Nem csak a helyi lakosoknak fontos, hanem a turistáknak is. Ez vezet fel ugyanis az erdőhöz, amin keresztül megy a Kéktúra útvonal, mely érinti a kilátót is. A településnek már régi vágya volt, hogy megvalósulhasson ez a fejlesztés. Először a csapadékvíz elvezető projekt kapcsán épültek meg a szegélyek. Egy TOP-os pályázaton 50,6 millió forintot kaptak, azt egészítették ki 6 millió forinttal.

„Módosítanunk kellett a tervet nagyon, mert úgy elszálltak az árak. Ötödik alkalommal sikerült a pályázatot lehívnunk. Annyira elszálltak az árak, hogy ki kellett vennünk ezt az aszfaltozást. Ez közös része lett volna ennek a projektnek és így ezzel egy külön pályázattal sikerült ezt a kettőt kezelni.” - mondta el Herczeg Béla polgármester.

A Magyar falu programban 36 millió forintot kaptak erre a beruházásra. Az útátadón Nagy Bálint országgyűlési képviselő kiemelte, fontos, hogy minden településen valósulhatnak meg fejlesztések.

„Ez az egész térségnek fontos, hiszen tényleg jól tudjuk, hogy azért Vállusra, a vállusi kilátóba, illetve a település festői környezet miatt sokan jönnek a környező településekről is ide kirándulni, különösen amikor jó idő van.”

Bóna Zoltán miniszteri biztos hangsúlyozta, Vállus eddig 117 millió forintnyi támogatást kapott a Magyar falu programban. Ennek fontossága, hogy felzárkózhassanak a kisebb települések is.

„2019-ben a program elindításakor a cél az volt, hogy a falvakban élők életminősége jobban közelítsen egy városban élő életminőségéhez, lehetőségeihez. Valamint, hogy a demográfiai mutatók megforduljanak és a falvakban ne csökkenjen a lakosság, illetve elnéptelenedjenek, hanem újra lakosságszámban is növekedési pályára álljanak. Nem is gondoltuk volna, de örömteli a hír mindannyiunknak, hogy 1200 településen ez már meg is történt.”

Bóna Zoltán hangsúlyozta, a támogatás sikere a jövőben is folytatódhat. 2023-ban is számos lehetőségük lesz pályázni a településeknek a Magyar falu programban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Zala vármegyéből közel ötven diák mutatta be tudását Keszthelyen, a XI. rézfúvós találkozón.
 
Keszthelyi önkéntesek építették fel a jelenetet.
 
A márciusi soros ülésen a Fenyves allé beépíthetősége volt a legfőbb kérdés.
 
A körzeti egyenruhások számos szép eredményt értek el 2022-ben.
 
Speciális igényű gyerekek tanulmányi versenye zajlott a keszthelyi Zöldmező Utcai Általános Iskolában.
 
Közönségtalálkozókat és workshopokat fognak megvalósítani a kiválasztott művészekkel májusban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus