Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Megmenekül a kisposta!
2022. dec. 15. csütörtök | Keszthely
Megmenekül a kisposta!
Az önkormányzat hozzájárul a Fodor utcai posta működéshez, melyhez csütörtökön módosították is a költségvetést. A decemberi testületi ülésen két keszthelyi intézmény vezetői beosztásáról is döntöttek. A városvezetés már most különített el forrásokat útfelújításokra és rendezvényekre.

Megoldás születhet a bezárt keszthelyi posták ügyében. Manninger Jenő tárgyalt a posta vezetőivel, akik hozzájárultak, hogy az egyik létesítmény tovább működjön, ha a város hozzájárul az üzemeltetési költségekhez. Ez évi 22 millió forintot jelent. A városvezetés a Fodor utcai kispostát kívánja fenntartani, a Csapás úti, 2-es posta helyett pedig postapartnert keresnek.

Manninger Jenő polgármester:  „Ott azt a megoldást fogjuk támogatni, hogy valamelyik bolt a környéken a postaszolgáltatásokat is biztosítsa. Erre lehetőség van. Úgy látjuk, hogy ezzel jelentős mértékben meg tudjuk oldani ezt a problémát. Összefoglalva azt tudom mondani, hogy az önkormányzat anyagi áldozatot is vállal azéért, hogy a posti szolgáltatások ne sérüljenek olyan nagy mértékben Keszthely városában.”

Az ülésen döntés született arról is, hogy 40 millió forint összeggel felújítási keretet hozott létre a testület a Kiskeszthely és Kertváros úthálózat felújítására. Ugyancsak forrást biztosít a város a Keszthelyfestre. A nagyobb fellépők szerződtetése már aktuális, ezért 20 millió forintot adnak most erre a célra.A rendezvénnyel részt vesznek az Európa Kulturális Fővárosa Programban, így pályázati forrásból ezt az összeget visszapótolhatják a költségvetésbe. 

Az idei utolsó soros ülésen személyi döntéseket is hoztak. A Goldmark Károly Művelődési Központ és a Keszthelyi TV megbízott vezetőinek is lejár év végével a megbízatása, ezért új igazgatót, illetve ügyvezetőt neveztek ki. A művelődési intézményt Stadler Tímea Kinga fogja irányítani, ő korábban is a központban dolgozott. Az új igazgató a Goldmark mellett a hozzácsatolt könyvtárat is vezeti majd. A Keszthelyi Televízió ügyvezetője január elsejétől Podlovics Péter, aki egyedüli pályázó volt. A képviselők arról is tárgyaltak, hogy több helyen, köztük a Fejér György Városi Könyvtárnál is plusz forrást kellett biztosítani rezsiköltségére.Sportolói elismerések adományozásáról is tárgyaltak, a díjakat a sportgálán adják át.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 2. kedd 17:16 | Keszthely
A kisposták bezárásával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció.
| 2023. jan. 4. szerda 13:44 | Keszthely
Az önkormányzat is kiemelt feladatként kezelte, hogy az egység üzemeltetéséhez hozzájáruljon.
| 2022. dec. 22. csütörtök 13:55 | Keszthely
Az önkormányzat több mint 20 millió forinttal járul hozzá az egység üzemeltetéséhez.
| 2022. nov. 8. kedd 16:29 | Keszthely
A 2-es és a 4-es postát zárják be ideiglenesen.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Egy csipetnyi szó
06:34
Zalai krónika
06:49
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.