+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Teadélután az iskolában - az ovisoknak
2022. december 15. csütörtök 15:37 - Keszthely
Teadélután az iskolában - az ovisoknak
Tradíció a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában, hogy a már a karácsonyi időszakban meghívják az intézménybe azokat az ovisokat, akik ősszel kezdik a tanévet. Tegnap rendezték meg az “Ovis adventi teadélután” névre keresztelt ismerkedő programot.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulói műsorral kedveskedtek a megjelent ovisoknak és szüleiknek. Már régebb óta szokás ebben az intézményben, hogy jóval a tanévkezdet előtt megkezdik a jövendőbeli elsősök iskolába szoktatását.

Kiss Mátyás azt mondta: azért készül ebbe az iskolába, mert a testvérei is ide járnak. Anyukája, Kissné Börczi Nikoletta hozzátette: "A legnagyobb fiam hatodikas, és ide jár három gyermekem. Így nem volt kérdés, hogy a Matyinál is ezt az iskolát választjuk. Már várja egyébként, és örül, hogy majd megtanulhat írni, olvasni."

A műsort előadó negyedikesek jövőre már felsősök lesznek, így osztályfőnöküktől elköszönnek. Benkő-Csom Andrea nem marad osztály nélkül: ő kapja meg majd az elsősöket. A rendezvényen már találkozhattak vele a gyerekek és a szülők. Így vélekedett: "Nagyon jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az iskolával, a leendő elsős tanító nénikkel, és úgy jöjjenek majd első osztályba, hogy már ismerik az iskolát. Ezelőtt is, amikor a mostani negyedikeseink lettek elsősök, ővelük is már megismerkedtünk jóval előtte, és már úgy jöttek, hogy mindenkit ismertek, egymást is ismerték, ami nagyon fontos volt. Tehát már úgy jöttek - nem egy idegen környezetbe jöttek, hanem ismerték a tanító néniket, egymást, és szerintem sokkal hamarabb beszoktak így a gyerekek az első osztályba."

Általában az adventi időszakban tartják a teadélutánt az iskolában. Nem csak műsorral készülnek a gyerekek számára, hanem együtt táncolnak néhány dal erejéig, valamint - a rendezvény nevéhez híven - megvendégelik őket egy kis forró teára. "Az úgynevezett adventi teadélutánunk, ami egyrészt az adventi ünnephez kapcsolódik, és a karácsonyra való ráhangolódást segíti. Másrészt az óvodások számára biztosítjuk ezt, akiknek egy kicsit az "ismerkedés az iskola világával" hangulatát készíti elő. Ezt kapcsoljuk össze a karácsonyi ünnepkörrel" - mondta el Őry Gábor, a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolába jövő év tavaszán, a húsvéti ünnepeket követő időszakban lehet majd jelentkezni. A felvenni kívánt elsősök tervezett létszáma harminc fő.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus