+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kilenc társasházat korszerűsítettek
2017. szeptember 13. szerda 11:05 - Keszthely
Kilenc társasházat korszerűsítettek
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. februárjában tette közzé az Otthon Melege program társasház-felújítási alprogramjának indítását és a pályázati feltételeket. Még abban az évben, áprilisban elkezdődhetett a pályázatok benyújtása. Társasházak és lakásszövetkezetek pályázhattak. Keszthelyen a program keretében kilenc társasház korszerűsítése valósult meg állami támogatással.

 Keszthelyen a  Szent Miklós utca 14. számú  30 lakásos társasházban az idei fűtési szezonban  már jelentős, 55%-os energia megtakarítás várható. Az Otthon Melege program keretében végezték el a a teljes hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, a fűtés korszerűsítését, és költségosztós szabályozást. A városban összesen  kilenc társasház újulhatott meg az Otthon Melege program keretében, 407 millió forintból.

A program zárásaként tartott sajtótájékoztatón  annak a fenntartható fejlesztésekre kiemelt hangsúlyt helyező cégnek a vezetője, amelyik a  projektben  lebonyolításában részt vett ,elmondta, hogy 35-57%ig /épületektől függően/ várható energia megtakarítáa. Musitz Róbert kiemelte, az érintett ingatlanok rossz állapotban voltak, hagyományos és iparosított technológiával készültek, 40-42 éves épületek. A korszerűsítéssel egy magasabb kategóriába sorolható mindegyik társasház.

A lakóközösségek összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg a beruházás. A társasházak már 2014-ben, 8-10 hónappal korábban mint ahogy a pályázat megjelent , a felkészülést megkezdték. Példaértékű volt Varga Zoltán szerint a városvezetés erkölcsi és szakmai támogatása is. emelte ki  tájékoztatójában a projekt menedszer. A felújítások során kisebb problémákat is át kellett odalni, mint pl. egy régi rosszul felújított homlokzat helyrehozatala.

A  kivitelezési időszakban  folyamatosak voltak az egyeztetések Mind a lakóközösség,mind pedig a város vezetése nagy odafigyeléssel kezelte a beruházásokat- mondta a város polgármester, Ruzsics Ferenc az Otthon Melege program záró tájékoztatóján.

A  kilenc társasházban 203 lakást érintett a korszerűsítés. A  407 millió forintos összértékű beruházásának 47%-a támogatott. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus