+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rászoruló gyerekeket látogatott meg a Mikulás
2022. december 5. hétfő 16:50 - Balatonszentgyörgy
Rászoruló gyerekeket látogatott meg a Mikulás
Már szombaton megérkezett a Mikulás Balatonszentgyörgyre. A nagyszakállú hátrányos helyzetű, főként gyerekotthonokban lakó fiatalokat látogatott meg. A Télapó látványos show-val készült a kicsiknek, akik természetesen ajándékot is kaptak.

Két manója kíséretében érkezett meg a Mikulás a gyerekek közé. A fiatalok már nagyon várták a nagyszakállút, aki nem csak ajándékokat, de dalokat és mesét is hozott. A Télapó és kísérői téli világot varázsoltak Balatonszentgyörgye a gyerekek nagy örömére. A nagyobbak testvéreiket kísérték el a programra.        

„Kisöcsém és kishúgom is nagyon jól érezte itt magát, én is személy szerint nagyon jól éreztem magam, hogy itt lehetek az egész családdal. Nagyon nagy boldogság volt mindenkinek, hogy itt lehettünk.” - mondta egy résztvevő, Huszár Milán.

A programon nem csak a gyerekek, hanem a Mikulás is nagyon jól érezte magát. Elmondta, ilyenkor decemberben nagyon sok a dolga, de a legnagyobb boldogság, ha találkozhat a gyerekekkel. A nagyszakállú azt is elárulta, hogy nincs rossz gyerek, legfeljebb csintalan, ezért nem hozott virgácsot senkinek.

„Kedvesek, aranyosak, mint a világ összes gyereke, mind kedves, mind jó. Nincs rossz gyerek, ezt nem szabad elfelejteni. Maximum elevenek, de hát az a jó.” - tájékoztatott a Mikulás.

A karácsonyi időszakban sok helyen előtérbe kerül a jótékonyság. Elsősorban a gyerekek kerülnek fókuszba, azok a fiatalok, akiknek nélkülözniük kell. Egy balatonszentgyörgyi kávézó tulajdonosa is azoknak szeretett volna segíteni az akcióval, akik nem tölthetik az ünnepet szerető családban. Éppen ezért a környező gyerekotthonok lakóit vendégelték meg.

„Ezeket a gyerekeket hívtam ide, mert ők nem családban élnek. Ők nem kapják meg az a szeretetet, azt a melegséget, amit egy család adhat nekik. Úgy gondoltam, hogy őnekik van a legnagyobb szükségük rá.” - emelte ki Lérántné Miklós Viola, a program főszervezője.

A Mikulás természetesen nem érkezett üres kézzel, mindenkinek ajándékkal kedveskedett. A fiatalok édességcsomagot, plüssállatot és gyümölcsöt is kaptak. A kávézó tulajdonosa is vendégül látta a gyerekeket. A sütemények mellett egy hatalmas torta is várta őket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus