+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Éremeső a futócéllövő országos bajnokságon
2022. december 5. hétfő 16:40 - Keszthely
Éremeső a futócéllövő országos bajnokságon
14 év kihagyás után négy versenyszámban is győzedelmeskedett Keczeli Bianka. November végén rendezték a 10 méteres futócéllövő országos bajnokságot, ahol a világ- és Európa-bajnok sportoló egyéniben és csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A BEFAG Erdész Lövészklub sportolójának nagy elismerés a győzelem.

Az országos bajnokságról 27 érmet hoztak haza a keszthelyi sportolók. A lövészklub 9 fővel, összesen 11 kategóriában indult a megmérettetésen. Molnár Levente korosztályos kategóriájában a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csapatban pedig Keczeli Biankával aranyérmet nyert.

„Szerintem nagyon jó volt a verseny, jó rendezésű volt, jó volt a csapat, az emberek is. Jól meg volt rendezve.” - mondta Molnár Levente, a BEFAG Erdész Lövészklub sportolója.

Keczeli Bianka több mint egy évtizedes kihagyás után ismét visszatért a lőállásba. Nagy élmény volt neki, hogy azokkal versenghetett, akik aktív éveiben még gyerekek voltak. A sportoló elmondta, nagyon hiányzott neki a lövészet, de eddigi élethelyzete nem tette lehetővé, hogy visszatérjen a versenyzéshez.

„Bár a szintem alatt vagyok azért jócskán, ez az én esetemben 10 köregységet jelent hozzávetőlegesen. Ezen azért van még mit dolgozni. Én nagyon-nagyon köszönöm a sorsnak, hogy engedte ezt az utat, hogy most tartok ott gyakorlatilag az élethelyzetemben, hogy újra tudtam indulni a versenyen. Majd meglátjuk, hogy ez hogyan lesz tovább, és mi lesz a következő hosszútávú cél.” - emelte Ki Farkasné Keczeli Bianka, világ- és Európa-bajnok futócéllövő.

A BEFAG Erdész Lövészklubban folyamatosak az edzések, a fiatalok szívesen választják a lövészetet, mint sportágat. Utánpótlás is van, a pisztoly és a futócél szakágban is.

„Nekünk a futócél lövészet változatlanul benne van a az érdeklődési körünkben. Ugyan a pisztoly az, ami ugye olimpiai versenyszám, a futócél már nem, de én azt gondolom, hogy mindenkinek nagyon tetszik a futócél.” - tájékoztatott Keczeli Zoltánné, a BEFAG Erdész Lövészklub edzője.

A lövészklubban folyamatos a felkészítés, a gyerekek versenyeken is rendre megmérettetik magukat. Az olimpikon Major Veronika is itt edz.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

        

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus