Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Elkezdődött az adventi időszak
2022. nov. 28. hétfő | Keszthely
Elkezdődött az adventi időszak
Elkezdődött az adventi időszak. Keszthelyen minden hétvégén színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az adventi koszorún Tál Zoltán atya és Manninger Jenő polgármester gyújtották meg az első gyertyát, majd felgyulladtak az ünnepi fények is a belvárosban.

Szaloncukorral jutalmazta meg a Mikulás és krampusza azokat a gyermekeket, akik énekeltek vagy verset mondtak a színpadon. A Hó-hahó Bábszínház jóvoltából egy héttel korábban is ellátogathatott a Nagyszakállú Keszthelyre.

A Darida Táncszínház jóvoltából egy flashmobnak is szemtanúi lehettek a járókelők szombaton. Már az első napon sokan fogyasztottak lángost, kürtőskalácsot, forralt bort vagy teát a Fő téren. Szabó Leslie koncertjét is élvezhették.

Vasárnap a ranolderesek adventi műsorát láthatta a közönség. A fiatalok nagyon készültek a fellépésre.

"Volt egy külön felvétel már az iskolában, ahol előadtuk ezt. Most meg jött a magyar tanárnőnk és mondta, hogy most akkor lehet egy ilyen alkalom, hogy most Keszthelyen is elő tudjuk adni ezt az egészet.” - mondta el Kulcsár Enikő.

A gyertyagyújtás előtt folyamatosan gyűltek az emberek. Az utolsó órát is kihasználták arra, hogy barátaikkal, családtagjaikkal közösen élvezzék az ünnepi hangulatot.

"Várjuk ugye az első adventi gyertyagyújtást, úgyhogy már lélekben itt vagyunk meg egy kis melegítővel, forralt borral. Mi keszthelyiek nagyon várjuk ezt a rendezvényt.” - osztotta meg Rezi Lászlóné.

A gyertyagyújtáson a Salve Regina kórus működött közre. Gondolatait Tál Zoltán atya osztotta meg a tömeggel. Hangsúlyozta, az adventi készülődésben legyünk a remény emberei.

„A félelem beszűkíti az emberi gondolkodásukat. Csak erre tudunk figyelni. Csak ez jön mindenhonnan felénk. Helyette gondoljunk arra a jövőre, amelyre Krisztus van jelen a mi életünkben.”

A város adventi koszorúján a hit gyertyáját a plébános és Manninger Jenő polgármester gyújtották meg. Ezzel egy időben felgyúltak az ünnepi fények is és kinyitották a betlehemet.

„Sok olyan vélemény jutott el hozzánk, hogy mindenképpen legyen. Mi is úgy gondoltuk. És egy kicsit szerényebben is, de gyakorlatilag, ahogy lehet látni, meg tudjuk tartani ezeket a rendezvényeket. Különösen szép ez az első vasárnap, nagyon sokan vannak és ez mindent igazol.”

A Balaton Színházban minden advent első vasárnapján valamelyik szakkörük kiállítása nyílik meg. Idén a 40 éves szövőszakkör Motolla című tárlatát láthatja a közönség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 23. szombat 17:04 | Keszthely
Rendhagyó módon szombaton gyújtották meg Keszthelyen a szeretet lángját.
| 2023. dec. 21. csütörtök 10:20 | Keszthely
A jótékonyság jegyében nyitotta meg kapuit udvar a Premontrei iskola
| 2023. dec. 18. hétfő 16:44 | Keszthely
Fellobbant a harmadik láng a város adventi koszorúján, és számos program várta az érdeklődőket a Fő téren
| 2023. dec. 16. szombat 10:49 | Keszthely
január végéig láthatóak a Család és Gyermekjóléti pályázat által meghirdetett rajzversenyre érkező alkotá
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:31 | Keszthely
Jótékonysági céllal csendültek fel a dallamok a Főtéri templomban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.