+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött az adventi időszak
2022. november 28. hétfő 11:27 - Keszthely
Elkezdődött az adventi időszak
Elkezdődött az adventi időszak. Keszthelyen minden hétvégén színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Az adventi koszorún Tál Zoltán atya és Manninger Jenő polgármester gyújtották meg az első gyertyát, majd felgyulladtak az ünnepi fények is a belvárosban.

Szaloncukorral jutalmazta meg a Mikulás és krampusza azokat a gyermekeket, akik énekeltek vagy verset mondtak a színpadon. A Hó-hahó Bábszínház jóvoltából egy héttel korábban is ellátogathatott a Nagyszakállú Keszthelyre.

A Darida Táncszínház jóvoltából egy flashmobnak is szemtanúi lehettek a járókelők szombaton. Már az első napon sokan fogyasztottak lángost, kürtőskalácsot, forralt bort vagy teát a Fő téren. Szabó Leslie koncertjét is élvezhették.

Vasárnap a ranolderesek adventi műsorát láthatta a közönség. A fiatalok nagyon készültek a fellépésre.

"Volt egy külön felvétel már az iskolában, ahol előadtuk ezt. Most meg jött a magyar tanárnőnk és mondta, hogy most akkor lehet egy ilyen alkalom, hogy most Keszthelyen is elő tudjuk adni ezt az egészet.” - mondta el Kulcsár Enikő.

A gyertyagyújtás előtt folyamatosan gyűltek az emberek. Az utolsó órát is kihasználták arra, hogy barátaikkal, családtagjaikkal közösen élvezzék az ünnepi hangulatot.

"Várjuk ugye az első adventi gyertyagyújtást, úgyhogy már lélekben itt vagyunk meg egy kis melegítővel, forralt borral. Mi keszthelyiek nagyon várjuk ezt a rendezvényt.” - osztotta meg Rezi Lászlóné.

A gyertyagyújtáson a Salve Regina kórus működött közre. Gondolatait Tál Zoltán atya osztotta meg a tömeggel. Hangsúlyozta, az adventi készülődésben legyünk a remény emberei.

„A félelem beszűkíti az emberi gondolkodásukat. Csak erre tudunk figyelni. Csak ez jön mindenhonnan felénk. Helyette gondoljunk arra a jövőre, amelyre Krisztus van jelen a mi életünkben.”

A város adventi koszorúján a hit gyertyáját a plébános és Manninger Jenő polgármester gyújtották meg. Ezzel egy időben felgyúltak az ünnepi fények is és kinyitották a betlehemet.

„Sok olyan vélemény jutott el hozzánk, hogy mindenképpen legyen. Mi is úgy gondoltuk. És egy kicsit szerényebben is, de gyakorlatilag, ahogy lehet látni, meg tudjuk tartani ezeket a rendezvényeket. Különösen szép ez az első vasárnap, nagyon sokan vannak és ez mindent igazol.”

A Balaton Színházban minden advent első vasárnapján valamelyik szakkörük kiállítása nyílik meg. Idén a 40 éves szövőszakkör Motolla című tárlatát láthatja a közönség.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus