Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Elkezdődött a Zalai Gyermekkönyvhetek programsorozat
2022. nov. 24. csütörtök | Keszthely
Elkezdődött a Zalai Gyermekkönyvhetek programsorozat
Idén is számos programmal várja olvasóit a Gyermekkönyvtár a Zalai Gyermekkönyvhetek programjain. Könyvbemutatók, online játék és közös adventi hangolódó foglalkozások szerepelnek a kínálatban. Az első rendezvény az intézmény könyvtárosának, Smidhoffer Eszternek könyvbemutatója volt.

Példaképeiről is mesélt könyvbemutatóján Smidhoffer Eszter, akit Péntek Róbert költő faggatott. Elmondta, tizenéves kora óta szedi rímbe gondolatait. Bármi megihletheti, ezeket rögtön papírra veti vagy telefonjába jegyzeteli le. Van azonban, hogy csak később tökéletesíti ezeket egy versben. Szerelem, elmúlás, elgondolkodtató történetek is szerepelnek kötetében, mely magánkiadásban jelent meg. Jelenleg a második kiadásnál tart, de biztató ígéretek kapott már könyvesboltoktól is a továbbiakra.

„Már egy-két éve gondolkoztam rajta. Még annak idején, 2014-ben álltam neki így komolyabban verset írni. Sokan olvasták, meg is osztottam közösségi oldalakon is, otthon szüleimnek, barátomnak, barátnőimnek olvastam fel és sokan biztattak, hogy jó, humoros, vicces és az életről szól. Többen bele tudják élni magukat és próbáljam meg kiadni, nem veszíthetek vele semmit, hátha másnak is örömet okozok vele.”

Az interaktív könyvbemutatón a jelenlévő fiataloknak alkotni is kellett. Különböző témában szedték össze gondolataikat. Ilyen és ehhez hasonló feladatok lesznek a következő hetekben is a Gyermekkönyvtárban. A Zalai Gyermekkönyv Hetekhez évek óta csatlakozik az intézmény, melynek mindig nagy sikere van. Színesebbnél színesebb programokat szerveznek, hogy minden korosztály tudjon csatlakozni hozzájuk.

„Készülünk az adventre, az adventi kiállítást péntektől nézhetik meg olvasóink, hogy mennyire sok könyvvel várjuk önöket és szeretnénk hozzájárulni kicsit az otthoni adventi hangulathoz. Jövő héttől meg várjuk a gyermekeket, hogy segítsenek a könyvtárat téli hangulatba varázsolni. Lekerülnek az őszi falevelek, felkerülnek a hópelyhek.” - osztotta meg Magyar Szilvia könyvtáros.

Decemberben Fodor Nemes Erzsébet könyvbemutatója  lesz, és várják az olvasókat a Könyvmolyklubba is. December 6-án a hagyományos közös karácsonyfa díszítésben lehet segédkezni. December 10-ig egy online emlékjátékon is részt lehet venni, Böszörményi Gyula, József Attila-díjas író, újságíró, forgatókönyvíró munkásságáról kérdezik a játékosokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 16. kedd 19:15 | Keszthely
16. alkalommal szervezték meg a Folkfesztet, ezúttal magyar és görög dallamok csendültek fel a Zenepavilonnál.
| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. máj. 24. péntek 19:15 | Keszthely
A programok 14 órakor kezdődnek.
| 2024. ápr. 23. kedd 19:15 | Keszthely
A Csány-Szendrey iskolában már hagyomány, hogy programot szerveznek a népviselet napja alkalmából.
| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.