+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a Zalai Gyermekkönyvhetek programsorozat
2022. november 24. csütörtök 17:40 - Keszthely
Elkezdődött a Zalai Gyermekkönyvhetek programsorozat
Idén is számos programmal várja olvasóit a Gyermekkönyvtár a Zalai Gyermekkönyvhetek programjain. Könyvbemutatók, online játék és közös adventi hangolódó foglalkozások szerepelnek a kínálatban. Az első rendezvény az intézmény könyvtárosának, Smidhoffer Eszternek könyvbemutatója volt.

Példaképeiről is mesélt könyvbemutatóján Smidhoffer Eszter, akit Péntek Róbert költő faggatott. Elmondta, tizenéves kora óta szedi rímbe gondolatait. Bármi megihletheti, ezeket rögtön papírra veti vagy telefonjába jegyzeteli le. Van azonban, hogy csak később tökéletesíti ezeket egy versben. Szerelem, elmúlás, elgondolkodtató történetek is szerepelnek kötetében, mely magánkiadásban jelent meg. Jelenleg a második kiadásnál tart, de biztató ígéretek kapott már könyvesboltoktól is a továbbiakra.

„Már egy-két éve gondolkoztam rajta. Még annak idején, 2014-ben álltam neki így komolyabban verset írni. Sokan olvasták, meg is osztottam közösségi oldalakon is, otthon szüleimnek, barátomnak, barátnőimnek olvastam fel és sokan biztattak, hogy jó, humoros, vicces és az életről szól. Többen bele tudják élni magukat és próbáljam meg kiadni, nem veszíthetek vele semmit, hátha másnak is örömet okozok vele.”

Az interaktív könyvbemutatón a jelenlévő fiataloknak alkotni is kellett. Különböző témában szedték össze gondolataikat. Ilyen és ehhez hasonló feladatok lesznek a következő hetekben is a Gyermekkönyvtárban. A Zalai Gyermekkönyv Hetekhez évek óta csatlakozik az intézmény, melynek mindig nagy sikere van. Színesebbnél színesebb programokat szerveznek, hogy minden korosztály tudjon csatlakozni hozzájuk.

„Készülünk az adventre, az adventi kiállítást péntektől nézhetik meg olvasóink, hogy mennyire sok könyvvel várjuk önöket és szeretnénk hozzájárulni kicsit az otthoni adventi hangulathoz. Jövő héttől meg várjuk a gyermekeket, hogy segítsenek a könyvtárat téli hangulatba varázsolni. Lekerülnek az őszi falevelek, felkerülnek a hópelyhek.” - osztotta meg Magyar Szilvia könyvtáros.

Decemberben Fodor Nemes Erzsébet könyvbemutatója  lesz, és várják az olvasókat a Könyvmolyklubba is. December 6-án a hagyományos közös karácsonyfa díszítésben lehet segédkezni. December 10-ig egy online emlékjátékon is részt lehet venni, Böszörményi Gyula, József Attila-díjas író, újságíró, forgatókönyvíró munkásságáról kérdezik a játékosokat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus