+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több, mint száz érdeklődő volt a VSZK nyílt napján
2022. november 17. csütörtök 16:55 - Keszthely
Több, mint száz érdeklődő volt a VSZK nyílt napján
Nyílt napot rendeztek a keszthelyi VSZK-ban a pályaválasztás előtt álló tanulók részére. Az intézmény egy új szakképzési struktúra szerint dolgozik már kettő esztendeje. Ennek tükrében a klasszikusnak számító cukrász, pincér, vendégtéri szakember és szakács, valamint sport területek jövőbeli szakembereit oktatják. A nyílt nap során étel- és italkóstolóval, szalvéta hajtogatási bemutatóval is kedveskedtek a VSZK-sok.

A pályaválasztás előtt álló nyolcadik osztályos tanulók, valamint az őket kísérő szülők tájékozódtak a keszthelyi VSZK-ban folyó képzésről. A diákok dolga nem egyszerű: már tizennégy éves koruk előtt gondolkodniuk kell a jövőjükről. Oláh Barbara tanuló így gondolja: "Eddigi ismerőseim, akik ide jártak, nekik nagyon tetszik az iskola, és nagyon szeretnek ide járni. Úgy gondoltam, hogy nekem ez lenne a megfelelő iskola, ahova el tudnák helyezkedni igazából, ilyen szakmákat tanulni. Szerintem ami nagyon hozzám illik, az a szakács, és szeretném majd a jövőben - hogyha én leszek az új szakács igazából az emberek a számára -, hogy úgy menjenek majd ki az étteremből, hogy ez nagyon finom volt, és többször is szeretnének majd ide járni."

A pályaválasztás nem csak a diákok számára nehéz. Éppen ezért sok szülő is a gyermekével tartott a VSZK nyílt napjára. Vilisics Katalin a lányát kísérte el: "Valószínű, hogy azért nagyon nehéz nekik, mert ugye egy megszokott környezetből kiszakítani őket... Ha vége a nyolcadiknak, mindenki elballag, mindenki a szélrózsa irányába elmegy. Hát nem egyszerű - se szülőként, se gyerekként -, elmondhatom a mai világban."

A szakmai bemutató mellett részletes szóbeli tájékozatást is kaphattak az érdeklődők. Az intézmény igazgatója elmondta: a jövő évben az ideihez hasonló képzési szakterületeken várják a diákokat. A cukrász, pincér, vendégtéri szakember, szakács és turisztikai szakmák technikumi képzésben is tanulhatók. "Most már három-négy éve egy új ágazat is megjelent a képzési palettánkon, ez a sportágazat, ott pedig fitness wellness instruktor képzés zajlik, és ide is várjuk a felvételizőket. Ha minden előre megszabott keretlétszámot fel tudunk tölteni, akkor ez közel száz főt jelent a kilencedik évfolyamon" - tette hozzá Fisli István.

A VSZK kiváló kollégiumi elhelyezkedési lehetősége is vonzó lehet a Keszthely környékéről, valamint távolabbról érkező, több mint száz érdeklődő számára. Itt kettőszáznegyven diákot tudnak ingyenesen elszállásolni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
 
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
 
Az ünnepi időszakban nem feledkeznek meg a rászorulókról sem.
 
A nevelőszülői hálózattal közösen tartott istentiszteletet Keszthelyen a református gyülekezet.
 
Közösségi faültetést szervezett az Erzsébet ligetben a Keszthelyi Városvédő Egyesület.
 
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus