Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Még a traumatizált embereknek is segít a zeneterápia
2022. nov. 15. kedd | Gyenesdiás
Még a traumatizált embereknek is segít a zeneterápia
Zeneterápiás konferenciát rendeztek Gyenesdiáson. A zene pozitív személyiségformáló hatására hívta fel a figyelmet a rendezvény. A program célja volt az is, hogy kaput nyissanak a társszakmák felé.

A zeneterápia számos területen alkalmazható. A traumatizáltak légzése megváltozik, ennek visszaállításában ez a módszer is segíthet. Dudás Nóra Hollandiában dolgozik.Azt tapasztalja munkája során, hogy a traumatizáltak megnyugszanak a zeneterápiától.

„A légzés és éneklés által ismét kapcsolatba kerülnek a saját testükkel és önmagukkal, a környezettel is. Talán ez az egyik legfontosabb pont, mert egy traumatizált nem tud kapcsolatot teremteni saját magával, mert a traumában él, ezáltal a világban sem, mert nem működnek azok az agyi részek, amelyek ezért felelősek” - nyilatkozta Dudás Nóra zeneterapeuta. 

A krízisben lévők mellett fogyatékkal élőknél is alkalmazható a zeneterápia, mindemellett prevenciós célja is lehet. Nincsenek káros mellékhatásai, a zenének az élettani funkciókra is hatása van. A szakemberek szerint a zeneoktatásban is helye van a zeneterápiának.

Nyiri-Nagy József zeneterapeuta: „A zene boldoggá tesz, érzelmeket ad, élményeket, kötődéseket. Egy középiskolás számára sokkal fontosabb az, hogy zenekarban játszik és saját rockbandát alapít, egy elemis gyereknek sokkal fontosabb az, hogy különböző hangszereken komponál. Ez mind-mind olyan összetevő, ami azt jelenti, hogy változtatni kell a módszereken. Nem ugyanazt kell kapni a képzésben, oktatásban, nevelésben egy leendő zongoraművésznek, mint egy zenekedvelő embernek.”

A szervező Varázshangok az Egészségért Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg ezt a konferenciát. Az egészségügyben, szociális szférában és az oktatás-nevelésben dolgozó szakemberek vettek részt a programon. Az volt a céljuk, hogy kaput nyissanak a társszakmák felé. Bemutatták a zeneterápia különböző alkalmazási módszereit olyanoknak, akik nyitottak a hangok, rezgések, vagy a zene gyógyító hatása felé. 

„A köznyelv talán sokféle tartalmat titulál a zeneterápiának, de azt szeretném elmondani, hogy ez semmiféleképpen nem egy trendi, spirituális, felkapott hóbort. Akik itt ma is előadnak, nagyon komoly munkát végeznek klinikai keretek között is például, vagy akár a társszakmákban, a szociális szférában és az oktatásügyben” - mondta televíziónknak Kőhalmi Ágnes szervező, a Varázshangok az Egészségért Egyesület elnöke. 

A Varázshangok az Egészségért Egyesület csatlakozott a zeneterápia európai napja rendezvénysorozathoz. A civil szervezet képviselte hazánkat a nemzetközi szakmai palettán.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. nov. 13. szerda 11:37 | Gyenesdiás
Neves hazai szakemberek részvételével szerveztek zeneterápiás konferenciát Gyenesdiáson.
| 2017. nov. 15. szerda 15:42 | Gyenesdiás
Zenebölcsivel várták az érdeklődőket a Varázshangok Játszóház terapeutái Gyenesdiáson.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Újraélesztik a Street Festivált. 3 millió forintot biztosít az önkormányzat a programra.
| 2024. jún. 3. hétfő 19:15 | Keszthely
Keszthely testvértelepüléséről, Batumiból érkezett táncosok és énekesek szórakoztatták a közönséget.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén ünnepli alakulásának harmincadik évfordulóját a Zalai Balaton-Part Ifjúsági Fúvószenekar. A színházban rendeztek jubileumi gálaműsort.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:15
Egy csipetnyi szó
20:45
Savaria Filmfesztivál
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:29
Savaria Filmfesztivál
21:36
21:38
Hargita TV
22:00
Híradó
22:45
Balasport 2023
23:15
Egy csipetnyi szó
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.