Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Még a traumatizált embereknek is segít a zeneterápia
2022. nov. 15. kedd | Gyenesdiás
Még a traumatizált embereknek is segít a zeneterápia
Zeneterápiás konferenciát rendeztek Gyenesdiáson. A zene pozitív személyiségformáló hatására hívta fel a figyelmet a rendezvény. A program célja volt az is, hogy kaput nyissanak a társszakmák felé.

A zeneterápia számos területen alkalmazható. A traumatizáltak légzése megváltozik, ennek visszaállításában ez a módszer is segíthet. Dudás Nóra Hollandiában dolgozik.Azt tapasztalja munkája során, hogy a traumatizáltak megnyugszanak a zeneterápiától.

„A légzés és éneklés által ismét kapcsolatba kerülnek a saját testükkel és önmagukkal, a környezettel is. Talán ez az egyik legfontosabb pont, mert egy traumatizált nem tud kapcsolatot teremteni saját magával, mert a traumában él, ezáltal a világban sem, mert nem működnek azok az agyi részek, amelyek ezért felelősek” - nyilatkozta Dudás Nóra zeneterapeuta. 

A krízisben lévők mellett fogyatékkal élőknél is alkalmazható a zeneterápia, mindemellett prevenciós célja is lehet. Nincsenek káros mellékhatásai, a zenének az élettani funkciókra is hatása van. A szakemberek szerint a zeneoktatásban is helye van a zeneterápiának.

Nyiri-Nagy József zeneterapeuta: „A zene boldoggá tesz, érzelmeket ad, élményeket, kötődéseket. Egy középiskolás számára sokkal fontosabb az, hogy zenekarban játszik és saját rockbandát alapít, egy elemis gyereknek sokkal fontosabb az, hogy különböző hangszereken komponál. Ez mind-mind olyan összetevő, ami azt jelenti, hogy változtatni kell a módszereken. Nem ugyanazt kell kapni a képzésben, oktatásban, nevelésben egy leendő zongoraművésznek, mint egy zenekedvelő embernek.”

A szervező Varázshangok az Egészségért Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg ezt a konferenciát. Az egészségügyben, szociális szférában és az oktatás-nevelésben dolgozó szakemberek vettek részt a programon. Az volt a céljuk, hogy kaput nyissanak a társszakmák felé. Bemutatták a zeneterápia különböző alkalmazási módszereit olyanoknak, akik nyitottak a hangok, rezgések, vagy a zene gyógyító hatása felé. 

„A köznyelv talán sokféle tartalmat titulál a zeneterápiának, de azt szeretném elmondani, hogy ez semmiféleképpen nem egy trendi, spirituális, felkapott hóbort. Akik itt ma is előadnak, nagyon komoly munkát végeznek klinikai keretek között is például, vagy akár a társszakmákban, a szociális szférában és az oktatásügyben” - mondta televíziónknak Kőhalmi Ágnes szervező, a Varázshangok az Egészségért Egyesület elnöke. 

A Varázshangok az Egészségért Egyesület csatlakozott a zeneterápia európai napja rendezvénysorozathoz. A civil szervezet képviselte hazánkat a nemzetközi szakmai palettán.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2019. nov. 13. szerda 11:37 | Gyenesdiás
Neves hazai szakemberek részvételével szerveztek zeneterápiás konferenciát Gyenesdiáson.
| 2017. nov. 15. szerda 15:42 | Gyenesdiás
Zenebölcsivel várták az érdeklődőket a Varázshangok Játszóház terapeutái Gyenesdiáson.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
11:51
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.