+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyalogos és kerékpáros sétány épült
2022. november 10. csütörtök 18:13 - Gyenesdiás
Gyalogos és kerékpáros sétány épült
Gyalogos és kerékpáros sétány épült a gyenesdiási Balaton-parton. A beruházás 331 millió forintos állami beruházásból valósult meg. Az új útvonal célja, hogy összekösse Aldiást és Algyenest, de hosszú távú tervek között szerepel, hogy Keszthely, Vonyarcvashegy és Balatongyörök is bekapcsolódjon az útvonalba. A projekt a kerékpáros turizmust is támogatja.

Az elmúlt években számos turista érkezett a Balatonra az aktív kikapcsolódás jegyében. A kerékpározás nagyon népszerű a tó térségében. A törekvést a kormány is támogatja, az elmúlt években a 206 kilométeres Balatoni Bringakört 114 kilométeren újították meg. Az új, 1,3 kilométeres szakasz a Balaton-part közvetlen közelében halad, így a turistáknak lehetőségük van megcsodálni a nádasok világát is.                     

Gál Lajos polgármester: „Olyan minőségi szakasz került itt feltárásra, amely bemutatja a Balaton-partot, bemutatja a nagyon szép kikötőinket, és bemutatja a strandjainkat. Összességében talán a minőségi turizmust is erősíti. Erősíti a gazdaságunkat is, hiszen a kerékpárosok is minőségi útra találnak itt, a Balatoni Bringakörútról leágazva. Természetesen a sétálni vágyók is teljes egészében le tudnak jutni a Balaton-partra. Ez biztosítéka annak, hogy egy jövőbeni, hálózatos terv szerinti összeköttetés is létrejöhetett a település belterületi pontjaival, valamint a Keszthelyi-hegységbe vezető kerékpáros utakkal is.”                 

Gyenesdiás a jövőben Vonyarcvashegy és Keszthely irányába is szeretne hasonló sétányt kiépíteni – hangzott el az útvonal átadóján. Gál Lajos elmondta, a kivitelezőnek nem volt könnyű dolga a lápos, feltöltött területtel, de minőségi munkát végeztek. A térségben az elmúlt években is fontos volt az együttműködés. Nagy Bálint államtitkár hangsúlyozta, kiemeltek az ilyen típusú beruházások, de fontos, hogy a kormányzat és a települések szándéka közös legyen.

Nagy Bálint beruházásokért felelős államtitkár: „Néhány év alatt nagyon drasztikusan megnövekedett a Balatoni Bringakört használóknak a száma. Ami nyilván, azt gondolom, hogy jó a helyi emberek szempontjából is, nyilván jó a turizmus szempontjából is, és a helyi vállalkozások, helyi gazdaság szempontjából is. Fontos az, hogy ezt a megnövekedett igényt minél inkább ki tudjuk használni, és a Balatoni Bringakörhöz kapcsolódó rávezető utak, vagy bekötőutak, mint ez a mostani is, fontos, hogy meg tudjanak épülni.”

Gyenesdiás a jövőben tovább fejlesztené a területet. Beadtak egy pályázatot kilátódomb építésére, ennek környezetében egy parkerdőt is kialakítanának. Cél, hogy az ide érkezők megcsodálhassák a Balaton nádasok feletti látképét.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus