+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Már 114 kilométeren újult meg a Balatoni Bringakör
2022. november 2. szerda 15:36 - Balatonkenese
Már 114 kilométeren újult meg a Balatoni Bringakör
Idén ősztől már 114 km megújult kerékpárúton tekerhetek a sport szerelmesei a balatoni bringakör 205 km hosszú útvonalán. A teljes körű felújítás még 2019 áprilisában kezdődött és azóta is folyamatos. A Balatoni Bringakör komplex fejlesztése most 14 balatoni települést érintett. A beruházások összértéke meghaladta a bruttó 5 milliárd forintot, ennek mintegy felét az unió finanszírozta.

Kerékpárral, gyalogosan, de akár rollerrel is kényelmesen lehet közlekedni a balatoni bringakör felújított szakaszain.Most fejeződtek be a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatok.A tó körüli kerékpárút fejlesztése a szezonon kívül a turizmus fejlődését is elősegíti. Az elmúlt években megduplázódott a bringások száma a tó körül.

Nagy Bálint beruházásokért felelős államtitkár: „Ez az egész Balatont érinti. Azt gondolom, hogy a Balaton, mint kiemelt turisztikai desztináció, az itt megvalósult fejlesztések az egész ország szempontjából különösen fontosak. Ráadásul ez a helyben élőket, a Balatonnál lakókat és a balatoni vállalkozásokat is segíti, hiszen azt gondolom, hogy túl azon, hogy egy főszezonban segít egy megnövekedett igényt kiszolgálni, ezen túl akár egy késő őszi, vagy kora tavaszi időszakban is nagyon jó programokat lehet kapcsolni egy-egy ilyen fejlesztéshez.” 

A hamarosan a parlament elé kerülő beruházási törvényjavaslat azt a célt szolgálja, hogy az állami beruházások minél hatékonyabbak legyenek.  Alapelve, hogy minden olyan tevékenységet, amit csak lehet, az állami intézményrendszeren belül kell ellátni. Célja a stabilitás és a kiszámíthatóság erősítése a megvalósításoknál. A törvényalkotók szándéka, hogy csökkenjen a magyar építőipar külföldi függősége.A kormány ehhez támogatni kívánja a nemzeti építőanyag-előállítást, csak úgy, mint a nemzeti szakképzési rendszert. A helyi vállalkozások erősítése mellett az átláthatóság is hangsúlyos a törvénytervezetben. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus