+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változások a hulladékszállítás rendszerében
2017. szeptember 21. csütörtök 14:24 - Keszthely
Változások a hulladékszállítás rendszerében
Átalakulás zajlik a hulladékszállítás rendszerében Keszthelyen. Ám nem csak helyi, hanem országos folyamat történik az ágazatban. Ennek egyik elemeként október elsejétől a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi a szállítást a városban. Ez elsősorban adminisztratív változás lesz.

A HUSZ Nonprofit Kft. dolgozói végzik a hulladékszállítást Keszthelyen. Október elsejétől a cég alvállalkozóként végzi ugyanezt a tevékenységet a Zalai Közszolgáltató Nonprofit kft.-vel kötött megállapodás alapján. A változás fő célja, hogy egy hosszabb folyamat végén a jövőben térségi szemléletben legyen optimalizálva a hulladékgazdálkodás.

"A változások célja nyilván az, egyfajta térségi szemléletet megvalósítva, hogy optimalizáljuk majd a tevékenységnek a gazdasági-hatékonysági mutatóit, ezek a későbbi tervek között szerepelnek. Egyelőre - igazodva a törvényi szabályozáshoz - ezt a lépést kellett meglépnie mind a városnak, mind pedig a cégnek. Fontos tehát tudni, hogy a hulladékszállítási rend - a korábbiakban meghirdetettek szerint - változatlanul érvényben van." - nyilatkozta Kőrös László, a HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ugyanezekkel a gépkocsikkal, dolgozókkal; valamint változatlan menetrend szerint és a díjak emelkedése vagy csökkenése nélkül zajlik a hulladék elszállítása októbertől is. A térségi szemlélet érdekében lezajló változás egy hosszabb folyamat lesz, ennek most a felénél tartanak.

Fél éve zajlanak az egyeztető tárgyalások a szakemberekkel és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel. - mondta el Nagy Bálint alpolgármester. A HUSZ Nonprofit Kft. ügyvezetőjével közösen dolgoznak az előkészítésen.

"A célunk az az, hogy a keszthelyi emberek számára is érezhető javulás legyen a hulladékgazdálkodásban, illetve a hulladékszállítás tekintetében. Az árak nyilván azok a rezsicsökkentés eredményeként nem fognak emelkedni. A szolgáltatás minőségében szeretnénk további javulásokat elérni, illetve amit még fontosnak tartunk, az az, hogy a keszthelyi munkahelyek a hulladékgazdálkodásban, illetve a KETÉH telepen, a meglévő munkahelyek azok megmaradjanak, lehetőség szerint akár újabb munkahelyek létesüljenek." - mondta el Nagy Bálint, alpolgármester.

A hulladékgazdálkodás országos átalakítása a jövő évben érhet majd véget. A lakosság csak pozitív hozadékát láthatja ennek, a szakemberek ugyanis a szolgáltatás javulását várják a megtett lépésektől.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó