Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jók a tapasztalatok az új lomtalanítási rendszer kapcsán
2020. okt. 30. péntek | Keszthely
Jók a tapasztalatok az új lomtalanítási rendszer kapcsán
Kifejezetten sikeres a HUSZ Kft. új lomelszállítási módszere Keszthelyen – vélekedik a társaság ügyvezetése. Az idei évtől regisztrációhoz kötött a lomhulladék elszállítása, amelynek során az érdeklődők átfogó tájékoztatást is kapnak. Kőrös László, a kft. vezetője elmondta, az idén jelentősen csökkent a ki nem helyezhető lomok köre és a mennyiség is elmarad az elmúlt években tapasztaltaktól. A lomtalanítás december 7-ig tart Keszthelyen.

A harmadik körzetben zajlott a lomtalanítás csütörtökön Keszthelyen. Az idei évben új rendszer szerint szállítja el a lomhulladékot a HUSZ Kft., így 6 körzetre osztották fel a várost. Azoknak, akik szeretnének élni a lomelszállítás lehetőségével, előzetesen regisztrálniuk kell a cég ügyfélszolgálatán. A személyes kapcsolatfelvételnek több előnye is van, így ugyanis a lakosság a kirakható lomok köréről is tájékoztatást kap.

„Ez a beszélgetés úgy gondolom, hogy egy kulcsfontosságú beszélgetés, ami ilyenkor történik, mert itt a kolléganőim nagyon alaposan tudják tájékoztatni a partnereket arról, hogy mi lesz a módszer, mik azok a hulladékféleségek, amik kihelyezhetők, mit tudnak tenni a partnerek azokkal a hulladékféleségekkel, amik nem kihelyezhetők. Úgy látom, hogy ennek a beszélgetésnek nagyon komoly eredménye van.” - tájékoztatott Kőrös László, a HUSZ Kft. ügyvezetője.

A HUSZ Kft. munkatársai azt tapasztalják, hogy az új módszernek nagyon komoly eredményei vannak. Mint megtudtuk, az idei évben jelentősen csökkent azoknak a hulladékoknak a köre, amelyeket nem lehet kihelyezni, ugyanakkor a KETÉH telepre több elektronikai hulladékot vittek ki, mint az elmúlt években. Ezzel együtt a lom mennyisége is csökkent Keszthelyen. A HUSZ Kft. munkatársai jelenleg a lomtalanítási időszak felénél tartanak.

„Az utolsó napja december 7-e, tehát durván időben is a felénél tartunk. Folytatjuk a társasházi konténerek kihelyezését is. ott is úgy gondolom, hogy jól megy a történet, nagyon kevés alkalommal volt arra példa, hogy a konténerek mellé vagy rendetlenül volt elhelyezve valami, inkább az a tapasztalat, hogy rendben mennek a dolgok.” - tette hozzá az ügyvezető.

A lomtalanítás új rendszere arra is alkalmas, hogy kiszűrje azokat, akik nem rendelkeznek érvényes hulladékszállítási szerződéssel. A HUSZ Kft. munkatársai ilyennel is találkoztak a regisztráció során, számukra szerződéskötést követően tudták biztosítani az elszállítást. A lomtalanítás további időszakára is kéri a HUSZ Kft. a lakosság türelmét és megértését. A városvezetésnek és a HUSZ-nak  az is célja volt az új rendszerrel, hogy rendezettebb legyen a városkép.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2021. dec. 24. péntek 11:18 | Keszthely
A 2020-ban bevezetett regisztrációs rendszer jól működik, a tapasztalatok pozitívak.
| 2020. szep. 9. szerda 15:48 | Keszthely
Az idei évtől csak regisztrációt követően, előzetes időpontegyeztetéssel viszik el a lomot.
| 2019. szep. 9. hétfő 17:32 | Keszthely
A lomtalanítás első ütemében minden rendben zajlott, bár néhányan még mindig raknak ki olyat, amit tilos.
| 2019. szep. 5. csütörtök 14:58 | Keszthely
Az öt ütemben zajló akció először a Kertvárosban és Kiskeszthelyen zajlik.
| 2018. okt. 15. hétfő 17:39 | Keszthely
Öt hétvége alatt 380 tonna lomot gyűjtöttek össze a HUSZ Kft. munkatársai Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.