Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Valós-e a rezsicsökkentés?
2017. jan. 16. hétfő | Keszthely
Valós-e a rezsicsökkentés?
Cáfolja a DK a kormánynak azt az állítását, miszerint megnyerték a rezsicsökkentési harcot. Kovács Viktória keszthelyi választókerületi elnök erre olyan példákkal szolgált, mint a hulladékszállítás központosítása miatti díjemelkedés, a Szociális Tűzifa Programban adható összeg csökkentése, vagy a társasházi reklámfelületek megadóztatása.

A Demokratikus Koalíció úgy véli, az elmúlt időszak intézkedései a jövőben több terhet rónak a lakosságra és az önkormányzatokra is. Kovács Viktória szerint jó példa erre a hulladékszállítás reformja, ahol jelenleg a munkát végző cég a bevétel 40 százalékától esik el, így nagyon nehéz helyzetbe kerül. A keszthelyi önkormányzatnak az intézkedés nyomán közel 80 millió forinttal kell kiegészíteni a társaság bevételét – mondta el a politikus.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy ez a hulladékszállítási törvény, amiről már több, mint egy éve beszélünk folyamatosan, én magam is többször, ez rendkívül rossz. Ezt egyszerűen vissza kellene vonni. Aki helyben a szolgáltató, aki a munkát végzi, annak fizessék meg a helyiek a szolgáltatás ellentételezését. Ugyanis ezt a 40 százalékot a központi, a budapesti holding lenyeli. Pusztán postázási költség. 40 százalék megy el postázási és adminisztratív költségekre. A tényleges munkavégzés pedig itt folyik.” - hívta fel a figyelmet Kovács Viktória.

Kovács Viktória azt állítja, január elsejétől a kormány adóterhet ró azokra a cégekre, akik a társasházak oldalán bérelhető reklámfelületeken hirdetnek. Szerinte ezáltal például a keszthelyi kilenc emeletes társasház 126 ezer forint bevételtől eshet el.     

„Ez úgy működik, hogy a hirdetőknek kell befizetnie ezt az adót, viszont ez kiesik a lakók által is befizetett közös költség közös büdzséjéből. Tehát ezt mindenképpen valakinek meg kell fizetnie, hiszen a társasháznak a közös költségei azok fix összeget képviselnek. Tehát ez mindenképpen a lakókat fogja a továbbiakban terhelni. Erre nincsen semmilyen állami támogatás, pályázati rész, ez egy adó. Ez egy új adó, amit december közepén vezettek be.” - tájékoztatott a politikus.

A választókerületi elnök a jövőben Horváth Terézzel, Keszthely város jegyzőjével tárgyalni kíván arról, hogy az önkormányzat hogyan kívánja megadóztatni a reklámfelületeket. Állítása szerint van ugyanis lehetőség arra, hogy az egy helyrajzi számon lévő üzletek közösen viseljék a hirdetés adóterheit. Kovács Viktória szerint a kormány új intézkedési felháborítják a keszthelyi lakosságot.               

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. nov. 28. kedd 15:18 | Keszthely
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.