+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Óvodások kerékpáron
2017. szeptember 25. hétfő 10:01 - Gyenesdiás
Óvodások kerékpáron
Autómentes napot tartottak ma a Gyenesdiási Bölcsődében és Óvodában. A kisgyermekeknek a kerékpáros közlekedés szabályaiban, az úttesten való közlekedésben a rendőrség is segített.

A szülők is bekapcsolódtak az óvoda autómentes napi rendezvényébe. El is kelt a segítség. A hat csoportos óvoda kis lakói kerékpárra pattantak és  rögtönzött, kiépített pályán a városi kerékpáros közlekedést gyakorolták. Mindegyik kisgyermek szabályosan viselte a védősisakot. Szabályosan is kellett közlekedni mert a rendőr bácsi figyelte kerékpározásukat. Segített is. A pályák nem voltak könnyűek, a szabályok betartásához elkelt a segítség. A Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset megelőzési előadója, Dongó Norbert  minden feladatban segített. Második alkalommal vett részt az óvoda autómentes napján.

Második alkalommal rendezték meg az óvodában a helyes kerékpáros közlekedésre való neveléssel egybekötött autómentes napot. A rendezvény illeszkedik az intézmény nevelési programjához- mondta Világos Csabáné óvodavezető.

A kicsik csoportonként vettek részt a közlekedés gyakorlásában. Ki két keréken, ki futókerékpárral. A legkisebbek kis műanyag motort tekertek az aszfalton. Nem féltek a kijelölt pályákon. Szabályosan közlekedve végigcsinálták a feladatokat. Örültek a délelőtti óvodás kerékpározásnak. Az öt éves Kránicz  Gergő is hibátlanul végigment a pályán.  Sokat kerékpározik a családjával. Szépen, türelmesen oldotta meg a feladatokat.

A sikeres programnak már biztosan lesz folytatása a következő évben is, mert a  gyermekek a közösségi közlekedés mellett azt is  megtanulhatják miért fontos a környezetbarát, fenntartható városi közlekedés. 

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó