Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Táncdalfesztivállal várták az időseket
2022. okt. 11. kedd | Keszthely
Táncdalfesztivállal várták az időseket
Retro Táncdalfesztivállal köszöntötték a város szépkorú lakóit az Idősek napi rendezvényen. A Fedák Sári Színház népszerű slágereket vonultatott fel a színpadra, az ismerős dallamok sokak arcára csaltak mosolyt.

Korda György Reptér című slágerével vette kezdetét az időutazás. Az ismerős dallamok együtténeklésre ösztönözték a közönséget. A lelkes publikum tapssal jutalmazta a fellépőket, akik a legismertebb dalokat hozták el Keszthelyre. A város szépkorú lakói örömmel fogadták el a meghívást az eseményre.

„Mondták, hogy van ez az öregeket üdvözlő esemény. Mondtam, akkor én is eljövök. Egyedül élek, férjem maghalt három éve és gondoltam egy kicsit kirándulok. Örülök neki, hogy kaptam meghívót.” - osztotta meg Kósik Józsefné.

A Fedák Sári Színház tagjai nagy örömmel készültek a rendezvényre. A színészek fiatal koruk ellenére is jól ismerik a táncdalokat, van köztük, akit Poór Péter is tanított. Úgy vélik, hogy nagyon fontos az idősebb generáció tisztelete. Az örökzöld slágerekkel is az volt céljuk, hogy visszaidézzék a vendégek fiatal korát.

„Nagyon szeretjük a közönséget és nagyon nagy öröm és visszajelzés az nekünk, ha látjuk, hogy ragyog a szemük az időseknek. Mindig kell nekik a kikapcsolódás és nagyon szeretjük, hogy szeretik, amit csinálunk. És ugyanúgy tudnak velünk örülni, mint a fiatalok.” - mondta el Kiss Réka színésznő.

A város idős lakóit Manninger Jenő polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, a szépkorú generáció nagyon fontos a településnek. Az elmúlt évtizedek eredményeit ugyanis nekik köszönheti Keszthely. Segíteni kell őket, hogy ezt a kort is minél jobban élhessék meg.

„Láthatjuk, hogy a színházban vannak programok, összejöveteleket tartunk és természetesen, ami a legfontosabb, hogy napi szinten is – nem az ünnepségek és az összejövetelekhez tartozva – az a törődés. Ugye van Idősek Otthona és természetesen a városnak nagyon fontos, hogy vannak olyan szolgáltatásai, amit ingyenesen igénybe vehetnek. És ezek a segélynyújtások, szolgáltatások ezek nagyon fontosak.”

A hatvan perces előadás nagy örömet szerzett a meghívottaknak. A szépkorúakat az aulában szendvicsekkel, süteménnyel és üdítővel várták az előadás után.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

| 2023. nov. 28. kedd 15:40 | Gyenesdiás
Időseit ünnepelte Gyenesdiás a hétvégén az általános iskola aulájában.
| 2019. okt. 2. szerda 16:19 | Zalakaros
Fát ültettek és emléktáblát is avattak a Zalakarosi Fürdőben.
| 2017. okt. 5. csütörtök 17:50 | Keszthely
Az idősek világnapja alkalmából köszöntötték a lakókat és a klubtagokat a keszthelyi Idősek Otthonában.
| 2014. nov. 20. csütörtök 15:08 | Keszthely
Kilenc csapat hetven idős és fiatal versenyzője vett részt a rendőrség bűnmegelőzési programján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.