+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Táncdalfesztivállal várták az időseket
2022. október 11. kedd 13:57 - Keszthely
Táncdalfesztivállal várták az időseket
Retro Táncdalfesztivállal köszöntötték a város szépkorú lakóit az Idősek napi rendezvényen. A Fedák Sári Színház népszerű slágereket vonultatott fel a színpadra, az ismerős dallamok sokak arcára csaltak mosolyt.

Korda György Reptér című slágerével vette kezdetét az időutazás. Az ismerős dallamok együtténeklésre ösztönözték a közönséget. A lelkes publikum tapssal jutalmazta a fellépőket, akik a legismertebb dalokat hozták el Keszthelyre. A város szépkorú lakói örömmel fogadták el a meghívást az eseményre.

„Mondták, hogy van ez az öregeket üdvözlő esemény. Mondtam, akkor én is eljövök. Egyedül élek, férjem maghalt három éve és gondoltam egy kicsit kirándulok. Örülök neki, hogy kaptam meghívót.” - osztotta meg Kósik Józsefné.

A Fedák Sári Színház tagjai nagy örömmel készültek a rendezvényre. A színészek fiatal koruk ellenére is jól ismerik a táncdalokat, van köztük, akit Poór Péter is tanított. Úgy vélik, hogy nagyon fontos az idősebb generáció tisztelete. Az örökzöld slágerekkel is az volt céljuk, hogy visszaidézzék a vendégek fiatal korát.

„Nagyon szeretjük a közönséget és nagyon nagy öröm és visszajelzés az nekünk, ha látjuk, hogy ragyog a szemük az időseknek. Mindig kell nekik a kikapcsolódás és nagyon szeretjük, hogy szeretik, amit csinálunk. És ugyanúgy tudnak velünk örülni, mint a fiatalok.” - mondta el Kiss Réka színésznő.

A város idős lakóit Manninger Jenő polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta, a szépkorú generáció nagyon fontos a településnek. Az elmúlt évtizedek eredményeit ugyanis nekik köszönheti Keszthely. Segíteni kell őket, hogy ezt a kort is minél jobban élhessék meg.

„Láthatjuk, hogy a színházban vannak programok, összejöveteleket tartunk és természetesen, ami a legfontosabb, hogy napi szinten is – nem az ünnepségek és az összejövetelekhez tartozva – az a törődés. Ugye van Idősek Otthona és természetesen a városnak nagyon fontos, hogy vannak olyan szolgáltatásai, amit ingyenesen igénybe vehetnek. És ezek a segélynyújtások, szolgáltatások ezek nagyon fontosak.”

A hatvan perces előadás nagy örömet szerzett a meghívottaknak. A szépkorúakat az aulában szendvicsekkel, süteménnyel és üdítővel várták az előadás után.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus