+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
2022. október 10. hétfő 15:00 - Balaton
Véget ért a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny
Szombaton véget ért a 10. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny. Az idén nem sikerült megdönteni a legnagyobb hal rekordját, a legméretesebb pont 26 kiló volt. A 190 órás küzdelemben 113 csapat vett részt, az első helyezést a Pötyi Carp Team érte el, akik Balatonszepezden horgásztak az elmúlt héten.

11,5 kilós ponty akadt horogra a szigligeti strandon. A csapat nagy örömmel fogadta a zsákmányt, hiszen kisebb halukat sikerült nagyobbra cserélni ezzel. A bojlis horgászverseny résztvevőinek többsége már visszatérő, így megvannak a saját taktikáik. A módszereket azonban folyamatosan fejleszteni, módosítani kell.

„Nagyon jól érezzük magunkat, ennek a bojlis horgászversenynek nagyon jó a hangulata, családiasnak mondanám. Most jelenleg nem éppen a legjobb helyen állunk, mert az 50. vagyunk. Sajnos csak kis halakat tudunk fogni. Megvan a 10 mérlegelhető halunk, de a testesebbek elkerülnek minket.” - mondta Kajtár Mátyás, az Ashima Boilie Roller Hungary Team versenyzője.

A versenyben idén is 10 darab 9 kiló feletti halat kellett fogni ahhoz, hogy a csapat felkerüljön a tabellára. A helyezések óráról órára változtak, egy igazán méretes kapással akár több 10 hellyel is előrébb lehetett kerülni. A helyszíneket most is sorsolás döntötte el, sok múlott azon is, hogy ki milyen szerencsés kézzel húzott.

„Ahhoz képest, hogy ez egy kishalas rész, már tudtunk öt értékelhető halat fogni. Nagy elvárásaink a fő versennyel kapcsolatban nincsenek a helyszín miatt, de ettől függetlenül jól érezzük itt magunkat.” - tette hozzá Ódor József, a Mivardi Sirius Team versenyzője.

Az idei versenyben fogott halak átlagsúlya csaknem 14 kiló. A csapatoknál összesen 1434 pikkelyes akadt horogra, ezek összsúlya 19 916 kilogramm. 25 kilónál nagyobb halból 6-ot sikerült kifogni, a versenyzők zömében tőpontyokkal találkoztak.

„Azt lehet mondani, hogy nagyon szépen teljesítenek a csapatok. 113 csapat versenyez most itt a Balaton körül, 30 balatoni település volt olyan kedves, és befogadta a horgászokat. Egy igazi horgászünnepről van szó, több mint 1000 halat fogtak már a horgászok.” - tájékoztatott Rátonyi Kriszta, a verseny háziasszonya.

A Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny nem csak egy megmérettetés, hanem közösségépítés is. A csapattagok csaknem egy hétig sátoroznak a tó partján, közösen főznek, beszélgetnek, sőt sok esetben baráti találkozókra is sor kerül.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus