+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fölföldi Rezsőt köszöntötték
2022. október 5. szerda 12:22 - Keszthely
Fölföldi Rezsőt köszöntötték
90. születésnapján köszöntötték Fölföldi Rezsőt. Az ünnepelt a Polgármesteri Hivatalban vette át Orbán Viktor emléklapját. Rezső bácsit számos esemény köti Keszthelyhez, iskolai éveiből és a 7. légvédelmi rakétaezrednél töltött szolgálatáról is szép emlékeket őriz.

Manninger Jenő tolmácsolta az ország első emberének jókívánságait Fölföldi Rezsőnek. Keszthely polgármestere kiemelte, a városnak is nagyon fontos, hogy megbecsülje idős polgárait. Rezső bácsi a Vajda János Gimnáziumban érettségizett, és bár munkája többször elszólította Keszthelyről, mindig ide tért vissza.

„Emlékszem egy színházi előadásra, amit itt, a téren játszottunk a gimnáziumi pajtásaimmal, az megmaradt bennem. A Balaton-parton, ahol az érettségire készültünk fel, az csodálatos volt. Utána a legnagyobb emlékem, amit már a polgármester úrnak is mondtam, a Helikon Kórus. Én ebben a városban, a kastély tükörtermében énekelhettem a kórussal.” - mondta Fölföldi Rezső.

Rezső bácsi a világ számos országában járt életében. A dolgos hétköznapok során elhatározta, hogy ha nyugdíjas lesz, utazni fog. Ezt a fogadalmát meg is tartotta. Keszthelyen mára már hagyomány, hogy köszöntik az idős embereket. A település vezetése azonban a mindennapokban is kiemelt figyelmet fordít a szépkorúakra.         

„Az idős emberek számára, amit mi tudunk adni, a legfontosabb az, hogy többet figyelünk rájuk. Én azt hiszem, az idős embereknek is az a legfontosabb, hogy közösségben éljenek, természetesen az a szerencsés, aki a családjával tud élni, ismerősök, barátok között, ez mindennél többet jelent. Ehhez kívánunk mi is hozzájárulni, az önkormányzat is figyel az idősekre.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Rezső bácsi még gimnazista korában tűzte ki a célját, ami nem volt más, mint értelmesen és szépen élni. Azt mondja, erre mindig törekedett, bár sokszor a körülmények megnehezítették.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus