+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kiemelkedően jó volt a közbiztonság
2017. szeptember 27. szerda 15:17 - Gyenesdiás
Kiemelkedően jó volt a közbiztonság
Sikeresnek értékelte a rendőrség a nyári turisztikai szezonban végzett munkát. Megfelelő közbiztonságot és közrendet tartottak fenn az idei nyáron a Balaton és a Velencei-tó térségében - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány kedden Gyenesdiáson. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonzáró ülésén négy megye – Zala, Veszprém, Somogy és Fejér – rendőrfőkapitányai értékelték az idei nyári szezon munkáját.

Javult a közbiztonsági mutató, és nem volt idén rendőri munkát érintő panasz a négy megyében – hangzott el kedden Gyenesdiáson. Idén a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése alatt működött a bizottság, akik a szezonértékelőn átadták a vándorzászlót a Somogy megyeieknek. A Turisztikai Ügynökség felmérése mellett egy nemzetközi szervezet is értékelte hazánkat, mely alapján a 10 legbiztonságosabb állam közé sorolta. A négy megye vezetői és az országos rendőrfőkapitány sajtótájékoztató keretein belül is beszámoltak az elmúlt hónapok munkájáról.                     

„A rendőrség az együttműködő szervekkel karöltve megfelelő közrendet és közbiztonságot tudott garantálni annak érdekében, hogy a turisták és a helyben lakó állampolgárok pihenése és szórakozása biztosított legyen. Tudtuk ezt úgy tenni, hogy kiemelt rendezvényeket is kellett a nyári időszakban végrehajtani. Gondoljunk csak a FINA profi és masters világbajnokságra, a mogyoródi Forma-1-es futamra, Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiára, és a hagyományosan visszatérő fesztiválokra, Volt Fesztivál, Sziget Fesztivál, az EFOTT-nak a rendezvényeire.” - tájékoztatott Papp Károly, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője.

Az országos rendőrfőkapitány hozzátette, az összehangolt tevékenység meghozta az eredményét. Ezt az önkormányzatok és a civil szervezetek visszajelzései is alátámasztják. Dr. Sipos Gyula, Zala megye rendőrfőkapitánya kiemelte, a vendégéjszakák növekedése mellett a közbiztonság javulást mutat. A négy megyében a jelentősebb bűncselekmények közül 38 százalékkal volt kevesebb besurranásos lopás, a betöréses lopások száma pedig 45 százalékkal mérséklődött. Nőtt az elfogott bűnelkövetők száma, nyolc százalékkal többet, összesen 1139 gyanúsítottat kerítettek kézre.          

„Mert Zala megyében is érdekeltek vagyunk a keszthelyi Balaton partszakasszal, vagy akár a wellness, fitness és gyógyturizmussal a fürdők tekintetében, azt gondolom, hogy ezt jól meg tudtuk tenni. Igazából olyan esemény, ami irritálta volna a lakosságot, ami erőszakos lett volna, nem volt. Ami volt – például volt egy pár rablásunk – azok 100%-ban, tehát amikor országos főkapitány úr azt mondta, hogy a tó környékén és a Velencei tó körül 90%-os a felderítési mutató, az Zala megyében 100. Tehát azt gondolom, hogy elégedettek lehetünk a mögöttünk lévő időszakkal.” - emelte ki a Zala megyei rendőrfőkapitány.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a Balaton és a Velencei-tó biztosításának érdekében a nyári szezonban a négy megyéből nem vezényeltek rendőröket  migrációs feladatok ellátására. A rendvédelmi elöljárók köszönetüket fejezték ki többek között a készenléti rendőrségnek, a polgárőrségnek és az együttműködő önkormányzatoknak is.            

Regman Karola - Keszthelyi TV                        

     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus