+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkészült a kerékpárút Balatonberény és Vörs között
2022. szeptember 30. péntek 18:22 - Balatonszentgyörgy
Elkészült a kerékpárút Balatonberény és Vörs között
Átadták a Balatonberényt Balatonszentgyörggyel és Vörssel összekötő 10,6 kilométeres kerékpárutat. A beruházás összértéke 470 millió forint. A három település közösen pályázott a fejlesztésre, mely idegenforgalmi szempontból is jelentős.

Balatonberénynél csatlakozik a balatoni bringakörútba az új kerékpárút. Az országúti kijelölések mellett 5,5 kilométeren épült új nyomvonal. Először a helybéli iskolás gyerek tekerhettek végig az új, biztonságos úton. A kerékpárút idegenforgalmi szempontból is jelentős, de a helyiek is kihasználhatják. 

Horváthné Kánya Enikő balatonszentgyörgyi pedagógus szerint a gyerekeknek nagy öröm ez a kerékpárút, hiszen könnyen megközelíthető ezáltal a balatonberényi Balaton-part.

A beruházásban résztvevő önkormányzatok nagy lehetőséget és előrelépést látnak az új kerékpárútban.  A fejlesztéssel három háttértelepülés csatlakozik be a balatoni vérkeringésbe.

Farkas László , Balatonszentgyörgy polgármestere: „Ők is csatlakozzanak be ebbe a turisztikai látványosságözönbe, amit itt a Balaton-part nyújt, hiszen a Kis-Balaton települései, illetve ezek a háttértelepülések, amelyek a nyári szezonban munkaerővel és látványosságokkal kiszolgálják a közönséget.”

A magyarok sokkal tovább  élhetnének, ha heti két és fél órát intenzíven mozognának. Ennek egy igen kiváló formája a kerékpározás, amely nemcsak egészséges, hanem egy nagyszerű élmény is. 

Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár: "Ha megnézzük a statisztikákat, akkor a magyarok egészségi állapota elég siralmas. Most jelent meg egy kutatás, hogy évente a halálesetek 9 százalékáért a mozgáshiány felelős. Az én feladatom, hogy megteremtsük a lehetőséget arra, hogy az emberek mozogjanak. Ebből a szempontból a kerékpárutaknak nagyon nagy jelentősége van. Egyrészt szabadidőiben is lehet kerékpározni, másrészt ki lehet használni mozgásra a munkába járásnak az idejét is.”  

A régió fejlesztése tovább halad, hiszen tervezés alatt van a Balatoni körutat Marcalival összekötő kerékpár út.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus