+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkészült a kerékpárút Balatonberény és Vörs között
2022. szeptember 30. péntek 18:22 - Balatonszentgyörgy
Elkészült a kerékpárút Balatonberény és Vörs között
Átadták a Balatonberényt Balatonszentgyörggyel és Vörssel összekötő 10,6 kilométeres kerékpárutat. A beruházás összértéke 470 millió forint. A három település közösen pályázott a fejlesztésre, mely idegenforgalmi szempontból is jelentős.

Balatonberénynél csatlakozik a balatoni bringakörútba az új kerékpárút. Az országúti kijelölések mellett 5,5 kilométeren épült új nyomvonal. Először a helybéli iskolás gyerek tekerhettek végig az új, biztonságos úton. A kerékpárút idegenforgalmi szempontból is jelentős, de a helyiek is kihasználhatják. 

Horváthné Kánya Enikő balatonszentgyörgyi pedagógus szerint a gyerekeknek nagy öröm ez a kerékpárút, hiszen könnyen megközelíthető ezáltal a balatonberényi Balaton-part.

A beruházásban résztvevő önkormányzatok nagy lehetőséget és előrelépést látnak az új kerékpárútban.  A fejlesztéssel három háttértelepülés csatlakozik be a balatoni vérkeringésbe.

Farkas László , Balatonszentgyörgy polgármestere: „Ők is csatlakozzanak be ebbe a turisztikai látványosságözönbe, amit itt a Balaton-part nyújt, hiszen a Kis-Balaton települései, illetve ezek a háttértelepülések, amelyek a nyári szezonban munkaerővel és látványosságokkal kiszolgálják a közönséget.”

A magyarok sokkal tovább  élhetnének, ha heti két és fél órát intenzíven mozognának. Ennek egy igen kiváló formája a kerékpározás, amely nemcsak egészséges, hanem egy nagyszerű élmény is. 

Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár: "Ha megnézzük a statisztikákat, akkor a magyarok egészségi állapota elég siralmas. Most jelent meg egy kutatás, hogy évente a halálesetek 9 százalékáért a mozgáshiány felelős. Az én feladatom, hogy megteremtsük a lehetőséget arra, hogy az emberek mozogjanak. Ebből a szempontból a kerékpárutaknak nagyon nagy jelentősége van. Egyrészt szabadidőiben is lehet kerékpározni, másrészt ki lehet használni mozgásra a munkába járásnak az idejét is.”  

A régió fejlesztése tovább halad, hiszen tervezés alatt van a Balatoni körutat Marcalival összekötő kerékpár út.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus