+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szombaton kezdődik a népszámlálás
2022. szeptember 29. csütörtök 17:19 - Keszthely
Szombaton kezdődik a népszámlálás
Szombaton kezdődik a népszámlálás. Az ezekkel kapcsolatos tudnivalókról a héten már érkeznek a levelek minden ingatlanhoz. Hazánk legnagyobb statisztikai adatgyűjtéséhez a népszámlálási törvény értelmében az adatszolgáltatás mindenkinek kötelező.

Október 1-jén kezdődik a népszámlálás. Idén először online is ki lehet majd tölteni a kérdőíveket. Minden háztartásban egy lakás- és annyi személyi kérdőívet kell beküldeni, ahányan az ingatlanban élnek. Fontos, hogy az üresen álló ingatlanokról is számot kell adni. Az elektronikus beküldéshez már többen kézhez kapták a belépési kódot tartalmazó levelet. Minden ingatlannak egyedi azonosítója van.

„Hogyha valakinek több ingatlana van, akár a lakott, meg a nem lakott, ott külön kódokkal kell ezeket az online felületen kitölteni. Most ugye október 1. és 16. között lehet online kitölteni ezeket a kérdőíveket. Ez nem kötelező természetesen. Mindenki eldönti saját maga, hogy most online szeretné ezeket kitölteni, vagy megvárja esetleg a számlálóbiztosokat. A számlálóbiztosok fognak érkezni október 17. és november 20-a között azokra a címekre, ahol nem töltötték ki online.” - mondta el Dr. Gábor Hajnalka jegyző.

A számlálóbiztosok tablettel érkeznek majd az ingatlanokhoz. A személyekre vonatkozó kérdéseknél szerepel többek között a nyelvtudás, a vallás, a családi állapot, az iskolai végzettség, a digitális jártasság vagy a munkavégzéssel kapcsolatos napi közlekedésre vonatkozó tárgykör is. Számlálóbiztosnak a héten még lehet jelentkezni.

A népszámlálás tehát november 20-ig tart. Ha valaki mégsem tudná addig az adatokat beküldeni, akkor november 28-ig még a település jegyzőjénél leadhatja ezeket. Az adatszolgáltatás a népszámlálási törvény értelmében mindenkinek kötelező, aki Magyarországon él állampolgárságtól és életkortól függetlenül.

A Központi Statisztikai Hivatal arról adott tájékoztatást, hogy a népszámlálás során gyűjtött adatok alapvetően határozzák meg a jövőt. Megbízható alapot nyújtanak az országnak a közvetlen lakókörnyezetünket érintő legfontosabb döntések előkészítésében.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus