+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyetemi Sport Nemzetközi Napja a Georgikonon
2022. szeptember 28. szerda 18:12 - Keszthely
Egyetemi Sport Nemzetközi Napja a Georgikonon
Versengtek a kampuszok az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján. Az UNESCO által létrehozott programhoz ebben az évben is csatlakoztak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási egységei. A kedvezőtlen időjárás miatt a tornacsarnokban szervezték meg a viadalt.

4 sportágban versengtek a georgikonosok egy órán keresztül a többi kampusz hallgatóival. A keszthelyiek 87-en sportoltak, közülük 75 hallgató. 1895-ször sikerült a röplabdát érinteniük 60 perc alatt. 613 kettlebell gyakorlatot végeztek. Az ingafutásban 511  hosszt teljesítettek, amely 10.220 méternek felelt meg. A kosárlabda büntetők számban 725-ször találtak be a georgikonosok, a MATE kampuszai közül ők dobták be legtöbbször.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. És nagyon jó, hogy  a Testnevelési Tanszék minden évben lehetőséget biztosít a sportnapra. De nagyon jó, hogy rengetegféle sportot ki lehet próbálni, olyat is, amit a hétköznapi embernek nem szokványosak. Nagyon jó sportolni, főleg együtt, úgyhogy örülök, hogy itt lehetek.” - mondta el Novák Miklós hallgató.

A versenyző hallgatók mellett a HÖK tagjai is közreműködtek a sportrendezvényen. Ők az adminisztrációban segítettek.

„Nagyon élvezem és örültem, hogy fel lettem kérve segíteni. Igazából már harmadik éve vagyok itt jelen, ez mindig egy jó hangulatú rendezvény.” - osztotta meg Vörös Eszter HÖK-tag.

Az UNESCO által elindított Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának az a célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban. A szervezők is arra törekednek, hogy minél több sportágat biztosíthassanak a fiataloknak.

„Arról szól a rendezvény, hogy jobban megmozgassuk a hallgatókat, az egészséges testmozgásra, sportolásra próbáljuk kicsit ránevelni őket. Most az 5 kampuszból 4-nek van sportnapja. Az egyik kampuszon az online oktatás miatt és rendezvények miatt a múlt héten már megvolt ez a verseny Kaposváron. Az összes többi campuson, Budán, Gödöllőn, Keszthelyen és Gyöngyösön most ebben az egy órában 3-4-ig összemérik erejüket a hallgatók.” - ismertette Dr. Pintér Ákos a MATE Georgikon Campus Testnevelési és Sportközpont vezetője.

A napon további négy sportágat is kipróbálhattak a hallgatók. Tollasozhattak, pingpongozhattak, dartsozhattak és sportolhattak az evezős ergométerrel is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus