+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az Egry diákjai is megmozdultak a Magyar Diáksport Napján
2022. szeptember 26. hétfő 19:06 - Keszthely
Az Egry diákjai is megmozdultak a Magyar Diáksport Napján
Szeptember utolsó péntekje a Magyar Diáksport Napja! Már a 2020/21-es tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben hivatalosan is témanapként jelent meg. A programhoz kapcsolódóan az iskolákban ebben a tanévben is sportnapokat szerveztek. A keszthelyi Egry József Általános Iskola diákjai is sportoltak a már népszerű sporteseménnyé vált program részeként.

Az Egry iskola udvarán közös bemelegítéssel kezdődött a sportnap.  Az iskola két diákja mutatta be a mindent megmozgató gyakorlatokat. Zenére mozogtak a tanulók. A gimnasztikai gyakorlatok levezetésére készültek a lányok. "Én magam is sportolok már kiskorom óta heti háromszor. Nagyon jó érzés volt, hogy az iskola minket kért fel, hogy csináljuk  a bemelegítést. A kicsiket is nagyon jó érzés volt látni, hogy sportolnak, hogy milyen aktívak."- mondta Ferenczi Flóra tanuló.

Flóra osztálytársa, Lia is évek óta aktívan részt vesz a sportrendezvényen. Fontosnak tartja az egészséges életmódot, mozgással tölteni a szabadidőt. Lia a következőt mondta:"Szerintem nagyon fontos a sport mindenki életében, hiszen a gép előtti kockulás…annál sokkal felejthetetlenebb a sport. Szerintem nagyon jó élmény mindenkinek és én is heti háromszor kézilabdázok és táncolok és ez engem nagyon feltölt."

A gyakorlatok  után az alsósok a sportpályára mentek., ahol az osztályfőnökök elmondták a feladatokat. Kijelölt pályaszakaszon futottak. A korábbi évekhez hasonlóan , annyi méter, ahányadik évet írunk. "A teljes tanulói létszámot mozgatjuk ebben a programban. A Magyar Diáksport Napjához csatlakozott iskolánk ebben a programban, minden évben amióta ezt a programot meghirdették. S itt ebben a szép őszi időben ezeken a napokon változatos programokat szervezünk."- mondta el az igazgatóhelyettes, Kissné Varga Erika.

A felsősök terepen futották le a 2022 méteres távot.  A zöld környezetben osztályonként teljesítették a kitűzött célt.  A mozgásösztönző napon több sportágba is belekóstoltak a tanulók. A futás után sport kötélugrók tartottak bemutatót. A hazánkban is népszerű versenysportot sokan ki is próbálták.  A tizennégy éve indult Magyar Diáksport Napja  program adta az Európai Diáksport Nap ötletét is. Mára szeptemberben a téma napon több millió gyermek sportol.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Teelvízió

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Oktatási intézményekben és a Fő téren is ajándékokkal kedveskedett a gyerekeknek a Télapó.
 
A NAK és a MAGOSZ a Kármelitában tartotta a méltán népszerű program záró eseményét.
 
A piac kiszámíthatatlanságáról, az ukrán gabonáról és a támogatásokról is szó esett a gazdafórumon.
 
Baráti lábtoll verseny rendeztek Cserszegtomajon
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus