+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az Egry diákjai is megmozdultak a Magyar Diáksport Napján
2022. szeptember 26. hétfő 19:06 - Keszthely
Az Egry diákjai is megmozdultak a Magyar Diáksport Napján
Szeptember utolsó péntekje a Magyar Diáksport Napja! Már a 2020/21-es tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben hivatalosan is témanapként jelent meg. A programhoz kapcsolódóan az iskolákban ebben a tanévben is sportnapokat szerveztek. A keszthelyi Egry József Általános Iskola diákjai is sportoltak a már népszerű sporteseménnyé vált program részeként.

Az Egry iskola udvarán közös bemelegítéssel kezdődött a sportnap.  Az iskola két diákja mutatta be a mindent megmozgató gyakorlatokat. Zenére mozogtak a tanulók. A gimnasztikai gyakorlatok levezetésére készültek a lányok. "Én magam is sportolok már kiskorom óta heti háromszor. Nagyon jó érzés volt, hogy az iskola minket kért fel, hogy csináljuk  a bemelegítést. A kicsiket is nagyon jó érzés volt látni, hogy sportolnak, hogy milyen aktívak."- mondta Ferenczi Flóra tanuló.

Flóra osztálytársa, Lia is évek óta aktívan részt vesz a sportrendezvényen. Fontosnak tartja az egészséges életmódot, mozgással tölteni a szabadidőt. Lia a következőt mondta:"Szerintem nagyon fontos a sport mindenki életében, hiszen a gép előtti kockulás…annál sokkal felejthetetlenebb a sport. Szerintem nagyon jó élmény mindenkinek és én is heti háromszor kézilabdázok és táncolok és ez engem nagyon feltölt."

A gyakorlatok  után az alsósok a sportpályára mentek., ahol az osztályfőnökök elmondták a feladatokat. Kijelölt pályaszakaszon futottak. A korábbi évekhez hasonlóan , annyi méter, ahányadik évet írunk. "A teljes tanulói létszámot mozgatjuk ebben a programban. A Magyar Diáksport Napjához csatlakozott iskolánk ebben a programban, minden évben amióta ezt a programot meghirdették. S itt ebben a szép őszi időben ezeken a napokon változatos programokat szervezünk."- mondta el az igazgatóhelyettes, Kissné Varga Erika.

A felsősök terepen futották le a 2022 méteres távot.  A zöld környezetben osztályonként teljesítették a kitűzött célt.  A mozgásösztönző napon több sportágba is belekóstoltak a tanulók. A futás után sport kötélugrók tartottak bemutatót. A hazánkban is népszerű versenysportot sokan ki is próbálták.  A tizennégy éve indult Magyar Diáksport Napja  program adta az Európai Diáksport Nap ötletét is. Mára szeptemberben a téma napon több millió gyermek sportol.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Teelvízió

 

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus