+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
2022. szeptember 23. péntek 16:19 - Keszthely
Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány, amelyet Keszthelyen is bemutattak. Az “Arcok és történetek - magyar segítség a kereszténység bölcsőjében” című, fotókkal gazdagon illusztrált könyv egy egyedülálló magyar mentőprogram küzdelmeiről szól.

Az “Arcok és történetek” igazából egy szép, ugyanakkor szomorú aktualitású útikönyv. A Közel-Kelet egyik legnagyobb humanitárius válsága mellett a keresztényüldözés mindennapos tragédiáit villantja fel - nem csak szöveggel, hanem sok fotóval. A könyvbemutató egy előadássorozat első állomása Keszthelyen - mondta el köszöntőjében Vozár Péterné alpolgármester. A riportkötet szerzői és fotósai is felkeresték Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit.

A kötet társszerzője, Szilvay Gergely is részt vett az eseményen. Így fogalmazott: "Hús-vér történteket hallgathattunk végig. Ezek nagyon meghatóak voltak, meg megdöbbentőek, időnként sokkolóak, amiket ott hallottunk. A riportkötet is - mármint maguk a szövegek illetve a képek is - ezt hivatott elmesélni, ezeket a történeteket. Közel hozza az olvasóhoz, hogy megérezzük azt, hogy a számok mögött mennyi üldözött keresztény van a világon."

Magyarország egyedülálló programot indított el, hogy felvállalja az üldözött keresztények ügyét és nemzetközi szintre emelje a megsegítésüket célzó erőfeszítéseket. A kereszténység bölcsőjében születő tragédiákat pedig újságírók, fotósok örökítették meg a könyvben.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: "Több, mint 36 magyarországnyi embertömeget üldöznek azért a világon, mert Krisztus hívők. Amellett, hogy ez egy nagyon nagy tragikus probléma, fokozza ezt a tragédiát, hogy a Nyugati világban és a nemzetközi szervezetekben nem akarnak erről tudomást venni. Magyarország azt az utat választotta, hogy fellépünk az érdekükben."

Ennek keretében, a Hungary Helps Programnak köszönhetően több, mint ötven ország körülbelül ötszázezer állampolgára számára tették lehetővé, hogy a kivándorlás helyett szülőföldjükön maradhassanak. A munka lenyomata ez az album, amely a keresztények megtartásáért folytatott küzdelmet mutatja be. Emberi sorsokon és történeteken át hoz közelebb az olvasókhoz egy olyan világot, ahol gyakran a magyar segítség az egyetlen esély.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
 
A keszthelyi szálláshely magánpénzből és állami hozzájárulással korszerűsödhetett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár