+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
2022. szeptember 23. péntek 16:19 - Keszthely
Félmillió üldözött keresztény - róluk szól a könyv
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány, amelyet Keszthelyen is bemutattak. Az “Arcok és történetek - magyar segítség a kereszténység bölcsőjében” című, fotókkal gazdagon illusztrált könyv egy egyedülálló magyar mentőprogram küzdelmeiről szól.

Az “Arcok és történetek” igazából egy szép, ugyanakkor szomorú aktualitású útikönyv. A Közel-Kelet egyik legnagyobb humanitárius válsága mellett a keresztényüldözés mindennapos tragédiáit villantja fel - nem csak szöveggel, hanem sok fotóval. A könyvbemutató egy előadássorozat első állomása Keszthelyen - mondta el köszöntőjében Vozár Péterné alpolgármester. A riportkötet szerzői és fotósai is felkeresték Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit.

A kötet társszerzője, Szilvay Gergely is részt vett az eseményen. Így fogalmazott: "Hús-vér történteket hallgathattunk végig. Ezek nagyon meghatóak voltak, meg megdöbbentőek, időnként sokkolóak, amiket ott hallottunk. A riportkötet is - mármint maguk a szövegek illetve a képek is - ezt hivatott elmesélni, ezeket a történeteket. Közel hozza az olvasóhoz, hogy megérezzük azt, hogy a számok mögött mennyi üldözött keresztény van a világon."

Magyarország egyedülálló programot indított el, hogy felvállalja az üldözött keresztények ügyét és nemzetközi szintre emelje a megsegítésüket célzó erőfeszítéseket. A kereszténység bölcsőjében születő tragédiákat pedig újságírók, fotósok örökítették meg a könyvben.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár elmondta: "Több, mint 36 magyarországnyi embertömeget üldöznek azért a világon, mert Krisztus hívők. Amellett, hogy ez egy nagyon nagy tragikus probléma, fokozza ezt a tragédiát, hogy a Nyugati világban és a nemzetközi szervezetekben nem akarnak erről tudomást venni. Magyarország azt az utat választotta, hogy fellépünk az érdekükben."

Ennek keretében, a Hungary Helps Programnak köszönhetően több, mint ötven ország körülbelül ötszázezer állampolgára számára tették lehetővé, hogy a kivándorlás helyett szülőföldjükön maradhassanak. A munka lenyomata ez az album, amely a keresztények megtartásáért folytatott küzdelmet mutatja be. Emberi sorsokon és történeteken át hoz közelebb az olvasókhoz egy olyan világot, ahol gyakran a magyar segítség az egyetlen esély.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus