Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
2022. szep. 22. csütörtök | Keszthely
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul! Hétnapos erdélyi utazáson vehettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum diákjai. A 12. B osztály tagjai később viszonozták is a vendéglátást a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola tanulóinak. A Határtalanul program keretében egy társasjátékot is létrehoztak a közgázosok.

Az Együttműködés a középiskolák között pályázat célja, hogy Magyarország és Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal, illetve osztállyal rendelkező középiskoláiban tanuló diákok közösségi együttműködését támogassa. A Keszthelyi Közgazdasági  Iskola együttműködése a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskolával  a két város, Keszthely és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatára épül.

Kovács Blanka Sára – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Egyben ez egy közösségkovácsoló élmény is volt mindannyiunknak. Andi néni mindebben sokat segített a programokkal. Megismerhettük Erdély kultúráját, hagyományait, hagyományos ételeket is kóstolhattunk. Szóval tanító célzata is volt az egésznek, meg az is, hogy minél jobban összekovácsolódjunk, összetartsunk, segítsünk egymásnak.”  

A Gazdálkodjunk, vállalkozunk “okosan” Határtalanul program célja Erdély és Magyarország földrajzi elhelyezkedésének, múlt és jelenbeli történelmi, valamint gazdasági jelentőségének kölcsönös megismerése.

Nyolcas Vince – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Remek volt a hangulat, jók voltak a programok, remek osztályfőnökünkkel kirándultunk egy hetet, többet nem is kívánhattam volna igazából. Osztálytársakkal beadtuk az egészet, kellemes volt tényleg, panaszra nincsen okom.”

Egy társasjátékot is létrehoztak a programban. Magyar és erdélyi információkhoz kapcsolódó ismeretanyagról kell számot adni a játék közben a diákoknak.

dr. Takácsné Hegyi Andrea - oktató, logisztikai közösség vezető,  Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum:      „Ez a társasjáték, egy olyan társasjáték, amit a gyerekek közösen hoztak létre, a két ország adottságaira, információira vonatkozóan. Ők találták ki azt, hogy egy activity szerű alapokra épülő társasjáték legyen, de kicsikét a gazdálkodj okosan ötvözete is belekerült, mert kártyák alapján, kérdésfeltevésekkel lehet körbelépegetni a mezőkön."

A programban összesen hatvankét tanuló és hat kísérő tanár vett részt, mindannyian felejthetetlen közös élményeket éltek át, életreszóló barátságokat kötöttek. A pályázati projekthez a Bethlen Gábor Alapítvány Bizottsága 5.343.975 forint vissza nem térítendő támogatást adott.

| 2024. jan. 19. péntek 15:09 | Vonyarcvashegy
Több fejlesztés is megvalósult 2023-ban Vonyarcvashegyen.
| 2024. jan. 12. péntek 15:04 | Hévíz
Néhéz évek után fellendülőben a fürdőváros.
| 2024. jan. 11. csütörtök 09:20 | Vindornyafok
Több fejlesztéás is megvalósult 2023-ban Vindornyafokon.
| 2022. jan. 27. csütörtök 19:04 | Cserszegtomaj
Szigorú gazdálkodással kezdi az évet a település.
| 2018. feb. 14. szerda 17:47 | Keszthely
7 milliárd 551 millió forintos főösszeggel szavazták meg Keszthely idei büdzséjét.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
22:45
Savaria Filmfesztivál
23:45
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.