+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
2022. szeptember 22. csütörtök 13:18 - Keszthely
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul! Hétnapos erdélyi utazáson vehettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum diákjai. A 12. B osztály tagjai később viszonozták is a vendéglátást a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola tanulóinak. A Határtalanul program keretében egy társasjátékot is létrehoztak a közgázosok.

Az Együttműködés a középiskolák között pályázat célja, hogy Magyarország és Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal, illetve osztállyal rendelkező középiskoláiban tanuló diákok közösségi együttműködését támogassa. A Keszthelyi Közgazdasági  Iskola együttműködése a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskolával  a két város, Keszthely és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatára épül.

Kovács Blanka Sára – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Egyben ez egy közösségkovácsoló élmény is volt mindannyiunknak. Andi néni mindebben sokat segített a programokkal. Megismerhettük Erdély kultúráját, hagyományait, hagyományos ételeket is kóstolhattunk. Szóval tanító célzata is volt az egésznek, meg az is, hogy minél jobban összekovácsolódjunk, összetartsunk, segítsünk egymásnak.”  

A Gazdálkodjunk, vállalkozunk “okosan” Határtalanul program célja Erdély és Magyarország földrajzi elhelyezkedésének, múlt és jelenbeli történelmi, valamint gazdasági jelentőségének kölcsönös megismerése.

Nyolcas Vince – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Remek volt a hangulat, jók voltak a programok, remek osztályfőnökünkkel kirándultunk egy hetet, többet nem is kívánhattam volna igazából. Osztálytársakkal beadtuk az egészet, kellemes volt tényleg, panaszra nincsen okom.”

Egy társasjátékot is létrehoztak a programban. Magyar és erdélyi információkhoz kapcsolódó ismeretanyagról kell számot adni a játék közben a diákoknak.

dr. Takácsné Hegyi Andrea - oktató, logisztikai közösség vezető,  Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum:      „Ez a társasjáték, egy olyan társasjáték, amit a gyerekek közösen hoztak létre, a két ország adottságaira, információira vonatkozóan. Ők találták ki azt, hogy egy activity szerű alapokra épülő társasjáték legyen, de kicsikét a gazdálkodj okosan ötvözete is belekerült, mert kártyák alapján, kérdésfeltevésekkel lehet körbelépegetni a mezőkön."

A programban összesen hatvankét tanuló és hat kísérő tanár vett részt, mindannyian felejthetetlen közös élményeket éltek át, életreszóló barátságokat kötöttek. A pályázati projekthez a Bethlen Gábor Alapítvány Bizottsága 5.343.975 forint vissza nem térítendő támogatást adott.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus