+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
2022. szeptember 22. csütörtök 13:18 - Keszthely
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul!
Gazdálkodjunk, vállalkozzunk “okosan” Határtalanul! Hétnapos erdélyi utazáson vehettek részt a Keszthelyi Közgazdasági Technikum diákjai. A 12. B osztály tagjai később viszonozták is a vendéglátást a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskola tanulóinak. A Határtalanul program keretében egy társasjátékot is létrehoztak a közgázosok.

Az Együttműködés a középiskolák között pályázat célja, hogy Magyarország és Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia, vagy Horvátország magyar tannyelvű vagy magyar tagozattal, illetve osztállyal rendelkező középiskoláiban tanuló diákok közösségi együttműködését támogassa. A Keszthelyi Közgazdasági  Iskola együttműködése a Székelyudvarhelyi Kós Károly Szakközépiskolával  a két város, Keszthely és Székelyudvarhely testvérvárosi kapcsolatára épül.

Kovács Blanka Sára – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Egyben ez egy közösségkovácsoló élmény is volt mindannyiunknak. Andi néni mindebben sokat segített a programokkal. Megismerhettük Erdély kultúráját, hagyományait, hagyományos ételeket is kóstolhattunk. Szóval tanító célzata is volt az egésznek, meg az is, hogy minél jobban összekovácsolódjunk, összetartsunk, segítsünk egymásnak.”  

A Gazdálkodjunk, vállalkozunk “okosan” Határtalanul program célja Erdély és Magyarország földrajzi elhelyezkedésének, múlt és jelenbeli történelmi, valamint gazdasági jelentőségének kölcsönös megismerése.

Nyolcas Vince – tanuló, Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum: „Remek volt a hangulat, jók voltak a programok, remek osztályfőnökünkkel kirándultunk egy hetet, többet nem is kívánhattam volna igazából. Osztálytársakkal beadtuk az egészet, kellemes volt tényleg, panaszra nincsen okom.”

Egy társasjátékot is létrehoztak a programban. Magyar és erdélyi információkhoz kapcsolódó ismeretanyagról kell számot adni a játék közben a diákoknak.

dr. Takácsné Hegyi Andrea - oktató, logisztikai közösség vezető,  Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Közgazdasági Technikum:      „Ez a társasjáték, egy olyan társasjáték, amit a gyerekek közösen hoztak létre, a két ország adottságaira, információira vonatkozóan. Ők találták ki azt, hogy egy activity szerű alapokra épülő társasjáték legyen, de kicsikét a gazdálkodj okosan ötvözete is belekerült, mert kártyák alapján, kérdésfeltevésekkel lehet körbelépegetni a mezőkön."

A programban összesen hatvankét tanuló és hat kísérő tanár vett részt, mindannyian felejthetetlen közös élményeket éltek át, életreszóló barátságokat kötöttek. A pályázati projekthez a Bethlen Gábor Alapítvány Bizottsága 5.343.975 forint vissza nem térítendő támogatást adott.

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus