Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jó évet zárt Vonyarcvashegy
2024. jan. 19. péntek | Vonyarcvashegy
Jó évet zárt Vonyarcvashegy
Egyre népszerűbb Vonyarcvashegy. Szép környezet, hegy, víz és örökölt épített múlt. Ez jellemezhetné röviden a települést, ahol az elmúlt évtizedekben - felismerve az idegenforgalmi lehetőségeket – a turizmus vette át a vezető szerepet. Annak és a jó gazdálkodásnak köszönhetően fejlődik a kedvelt nyaralóhely.

Az elmúlt 20 év folyamatos fejlesztésének, a folyamatos programkínálatnak köszönhetően évről-évre nő Vonyarcvashegy népszerűsége. A közel 2800 fős nagyközség egész évben vonzza a turistákat. Az elmúlt évek próbára tették az önkormányzat gazdálkodását Minden energiát az ésszerű és fenntartható gazdálkodásra fordítottak. Sikeresen zárta a kedvelt üdülőhely a 2023-s évet. "Köszönhető egy nagyon jól előkészített anyagnak, amit a hivatali kollégák, Dr. Tüske Róbertnével az élen, jegyzőasszonyunk révén tett elénk. Ezért volt egy kicsit könnyebb a feladatunk, hiszen átlátható volt, hogy mit szeretnénk, hogy mi a célunk. Célok, terveket szőttünk, magunk felé elvárásokat, ezért is tudom elmondani, hogy a 2023-ban, hogy a teljes közvilágítást korszerűsítettük Vonyarcvashegy területén. Ahol nem lehetett, ott napelemes lámpatesteket helyeztünk ki."- adott tájékoztatást Pali Róbert polgármester.

A fejlesztések sora a közvilágítással nem állt meg Vonyarcvashegyen. Átadták a két fejlesztő szobás minibölcsődét. Az intézmény és az óvoda előtt lévő területen létrehoztak egy felfestett figyelemfelkeltő átjárót. Így az iskolához és a köztemetőhöz is biztonságosan lehet közlekedni. Járdaszakaszok újultak meg és az önkormányzat önerőből vásárolt területet, ahol kialakított egy 17 férőhelyes parkolót. Itt a mozgáskorlátozottaknak is biztosítanak fenntartott helyet. A parkoló beruházása a Polgárőr Egyesület pályázatával egészült ki.. Több utca is új aszfaltréteget kapott. Kamerarendszert is bővítették Vonyarcvashegyen. A költségvetésből közösségek, civil szervezetek, sportegyesületek, családok támogatására is különítettek el.

"A fiataloknál az újszülött támogatás nálunk 100 ezer forint,az itt született csecsemőknek a támogatása. Ahogy említettem az elején, 2757 állandó lakosunk van már. Tehát növekvő az állandó lakosoknak a száma nálunk itt Vonyarcvashegyen. A szociális juttatásokat is szinte megdupláztuk."- mondta el Pali Róbert.

Egész évben számos sport és kulturális programot kínált a lakosságnak és a vendégeknek a település. Az Érték vagy sorozat, az irodalom, a képzőművészet vagy a színházkedvelők egyaránt megtalálták a rendezvényeken a kikapcsolódás lehetőségét. A hagyományos fesztiválprogramok, mint a 40 halász emlékére rendezett több napos program, a Boros Forgatag, a Bor- és Csemegeszőlő vagy a kolbásztöltő fesztivál ezreket vonzott Vonyarcvashegyre. A település büszke az eddig is népszerű, minden igényt kielégítő öt csillagos strandjára. Minden évben fejlesztik a fürdőhelyet, a legnagyobb bevételi forrást. " A strandi fejlesztésekről a következőket mondta Pali Róbert." Nem kifejezetten a díjakért megyünk, hanem a szemlélet fontos számunkra. Hiszen a strandunkra nem kifejezetten csak nyári élmény helyként tekintünk, hanem egy négy évszakos ,több generációs, a beruházásainkkal egy sok élménygazdagságot nyújtó,találkozási, rekreációs központként tekintünk a strandunkra ill. környékére. Az ott bejövő bevételekből, részben a strandra ill. környékére fejlesztünk, de a nagy része, az a nagyközségünkbe jön és azokból fejlesztjük az úthálózatunkat,közösségi tereinket és a pályázatainknak a kezdő részleteit is a bevételek tudják biztosítani."

A balatoni nagyközség jól zárta a 2023-as évet. Hitele nincs a településnek és gazdálkodásuk lehetővé teszi a további fejlesztéseket.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

| 2024. júl. 15. hétfő 19:05 | Keszthely
Megnyitotta kapuit a Városi Strandon a strandkönyvtár.
| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Vonyarcvashegy
21. alkalommal adták át a Kék Hullám Zászló strandminősítéseket, ezúttal Vonyarcvashegyen.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthely
Kiváló a Zala vármegyei természetes fürdőhelyek vízminősége – derül ki a Kormányhivatal sajtóközleményéből.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
A Balatoni Szövetség és partnereinek munkatársai a Kék Hullám Zászló minősítő rendszer keretében járják a fürdőhelyeket.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.