+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Csodaszarvas Fesztivál
2022. szeptember 13. kedd 19:03 - Gyenesdiás
Csodaszarvas Fesztivál
Népszerű volt az élményközpont Gyenesdiáson a hétvégén! A 2021-ben megújult Festetics Imre Élményközpontban rendezték meg a Csodaszarvas Fesztivált. Az őshonos állatfajok, természeti értékek mellett számos élmény várta a látogatókat a családi napon.

Az íjászat alapjaiba is belekóstolhattak akik kilátogattak a Csodaszarvas Fesztiválra. Gyermekek és felnőttek is szívesen kipróbálták a különböző markolatú húros  fegyvert. A színes programokat kínáló rendezvényre az ország egészéből érkeztek családok és csoportok. A 8 éves Sándor Balatonkeresztúrról érkezett édesapjával. "Azért jöttem ide mert nagyon tetszett nekem az íjászkodás meg itt az állatok."- mondta Temesvári Sándor Erik.

A fesztivál résztvevői megismerhették a könnyen nevelhető, vadászatban és kutyasportban is kiváló magyar vizslát, kipróbálhatták lövészetet és dobhattak a régi gyalogosok, lovasok fegyverével is. "Kelevésszel, olyan mint a dárda, csak kisebb nála és ezzel szúrni szoktak./nehéz volt eldobni?/Szerintem könnyű volt. Csak bele kellett célozni. Meg elosztani a súlyt, hogy ne túl hátra tegyed mert akkor lehajlik."- mondta el Ángyán Zalán.

A látogatók bejárták a közel 5 hektáros területet. Mindenhol akadt látnivaló. Megismerkedhettek az őshonos magyar állatfajokkal, természetes közegükben találkozhattak a vadakkal. Szakemberek segítségével a kerítéshez csalogatták és csemegével etethették a vaddisznókat . Ez a budapesti család a barátságos dámszarvassal ismerkedett. Megsimogatták, megetették Pocakot, a bikát. Szinte mindent kipróbáltak amit a Csodaszarvas fesztivál kínált. Az édesanya, Hajas Veronika a következőt mondta: "Nagyon színvonalasnak találjuk. Az állatok és az egész helyszín nagyon vonzó családok számára is. És igazából minden évben többször jövünk."

A nagyközönség azon kívül, hogy kikapcsolódott, új ismeretekhez is jutott a rendezvényen. "Az idei évben egy kicsit  a hagyományőrző mesterségeket szerettük volna bemutatni. Mint látható a háttérben íjászok vannak, akik a gyerekeknek ilyen korhű ruhákban mutatják be ezt a tevékenységet ill. az íjak fejlődését. Ezenkívül szeretnénk a természetet kicsit közelebb hozni a gyerekekhez és a felnőttekhez."- adott tájékoztatást az élményközpont vezetője Németh Péterné.

A Csodaszrvas Fesztiválnak az idő is kedvezett. Több százan látogattak ki az élményparkba.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus