+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Legyen öröm az iskolakezdés!
2022. szeptember 8. csütörtök 16:25 - Keszthely
Legyen öröm az iskolakezdés!
Idén is meghirdette tanévkezdési programját a Katolikus Karitász. Országosan 10 ezer gyermeket támogatnak, köztük a Veszprémi Főegyházmegyében élőket. A Karitász segélyakciójával nem csupán az eszközök beszerzését segíti, az önkéntesek egész évben figyelik és ha kell, támogtaják a rászoruló családokat.

Élelmiszercsomagot, tanszereket és vásárlási utalványt adott át a Katolikus Karitász a Ranolder iskola tíz tanulójának. A harmadikas gyermekének járó csomagot Parrag Gábor vette át. Azt mondja, nagyon jól esik a segítség: „A kisfiam kapta a segítséget, csak ő jelenleg Pécsen van, kórházban. Egy elég komoly betegséggel küzd, illetve küzdött. Most már remélhetőleg kijön belőle és kezdheti itt tovább az iskolát.”

A Legyen öröm az iskolakezdés! elnevezésű segélyprogram keretében hárommillió forint értékben, több mint 500 gyermeknek és családjuknak segít a Karitász a Veszprémi Főegyházmegyében. Számos támogató sorakozott fel a kezdeményezés mögé.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója: „Arra kértük a jó szándékú embereket, hogy elsősorban tanszereket, iskolatáskákat, tolltartókat adományozzanak, nyilván ami jó állapotban van, de nagyon sok újat is kaptunk, amit aztán tovább tudtunk adni ennek a programnak a keretében. Egyébként ez a program még egészen szeptember 15-ig tart. Aki akár 1356-os telefonszámot hívja, ő ezt a programunkat segítheti 500 forinttal hívásonként.”

Már többször megmutatta térségünk az összefogás erejét – fogalmazott az eseményen Nagy Bálint államtitkár. A politikus méltatta a Katolikus Karitász helyi önkénteseit, akik a koronavírus-járvány idején is bizonyították helytállásukat. Az önkormányzat 2014-ben „Keszthely Város Szociális Ellátásáért” díjat adományozott a csoportnak.

„Egy rendszer akkor működik igazán jól, ha az állam is teszi a dolgát, az önkormányzatok is elvégzik a feladatukat és ha e mellé büszkélkedhetünk olyan önkéntesekkel, helyi aktív lakókkal, civil emberekkel akik még ehhez segítséget tudnak nyújtani, amire tényleg azt gondolom, hogy a keszthelyi térség nagy mértékben büszke lehet. Hiszen akár hogyha a helyi Katolikus Karitász önkéntes csoportra gondolok, ami hosszú évek óta működik a városban”- nyilatkozta Nagy Bálint államtitkár. 

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a fiatalokra és az utánpótlásra is gondol. Egri példa alapján diákmozgalmat szerveznek általános- és középiskolásoknak. Céljuk, hogy játékosformában sajátítsák el a diákok a szeretetszolgálati tevékenységet. E mellett a történelem, a magyarság és a természet ismeretére is koncentrál a mozgalom.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus