+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kulturális programok különleges környezetben
2022. szeptember 5. hétfő 15:06 - Keszthely
Kulturális programok különleges környezetben
Kulthajót indított a BAHART Keszthelyen. Szeptemberben 4 szombaton át különböző programokkal várják a vendégeket a Helka fedélzetén. Már az első alkalommal nagy sikert aratott a program, ahol zene és kézműves foglalkozás is várta az utazókat. Az esemény a hajózási társaság és Keszthely önkormányzata összefogásával valósul meg.

A Festetics György Zeneiskola szaxofon kvartettje szórakoztatta a közönséget. A fiatalok főként könnyűzenét játszottak, de klasszikusok is felcsendültek. Egy hajó fedélzetén muzsikálni nagy élmény volt a tagoknak is, így szívesen jöttek zenélni az utazóközönségnek.

„Azért vállaltuk el, mert ez egy különleges helyszín, nyilvánvaló, hogy örömmel jöttünk ide. Ráadásul szerencsénk van az idővel, gyönyörű idő van. Egy ilyen hajón ilyen időben zenét hallgatni szerintem egy óriási élmény mindenkinek.” - emelte ki Felföldi Gábor, a Sirius Saxofon Quartett vezetője.

A Helka alsó szintjén kézműves foglalkozásra várták a családokat. A programon bemutatkozott a Helikon Kastélymúzeum Történelmi modellvasútkiállítása. A gyerekek és szüleik egy kisebb makettet készíthettek el, amit természetesen haza is vihettek. A rendezvény nagy sikert aratott a gyerekek és a felnőttek körében is.

„Mi nagyon jól érezzük magunkat. Innen jöttünk Dióskálról, Pacsa mellől. Nagyon szimpatikus program, fogunk jönni a többire is.” - mondta egy résztvevő, Juhász Zoltán.

A Kulthajó célja, hogy a nyári szezon után is kínáljon programot az ide érkező vendégeknek. Keszthely önkormányzata és a BAHART szerették volna erőteljesebben bekapcsolni a hajós körforgásba a várost. Ugyanakkor fontos az is, hogy szokatlan köntösben mutassák be Keszthely gazdag kulturális hagyományait.

„Szeretnénk hogyha hagyomány lenne. Szeretnénk a Helka hajót egy rendezvényhelyszínként is pozícionálni. Egy kicsit megmutatni olyan termékkapcsolásokat, Keszthely különlegességeit, amik tényleg csak itt vannak. Több városban is van Balaton-part, de ez a fajta kulturális komponens, amivel Keszthely rendelkezik, a Balaton-parttal ötvözve, én azt gondolom, hogy egyedülálló a Balatonnál.” - tájékoztatott Kovács Szabolcs, Keszthely Város Önkormányzatának turisztikai tanácsadója.

A járatokra a hajó pénztárában és online is lehet jegyet váltani. A Kulthajó még három alkalommal száll vízre, a szeptemberi szombatokon, 11 órakor lehet igénybe venni a szolgáltatást.  

Regman Karola - Keszthelyi TV            

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus