+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nem repülnek, talicskáznak a keszthelyi bulekok
2022. szeptember 2. péntek 17:18 - Keszthely
Nem repülnek, talicskáznak a keszthelyi bulekok
Bulekok lepték el a Georgikont. Az elsőéves hallgatókat négynapos táborban vezetik be az egyetemi életbe. Játékos és szórakoztató programok, valamint tájékoztatók is színesítik az eseményt. Az újdonsült gazdászok természetesen megismerkednek a Georgikon hagyományaival is.

A bulekokkal és a felsőbb éves hallgatókkal  összesen 120 résztvevője van a tábornak. Az újdonsült hallgatóknak ez az első közös programjuk.

„Édesapukám után jelentkeztem, mert ő is ide járt és nagyon jókat mesélt róla. Úgy gondoltam, ez a legjobb választás” - nyilatkozta Farkas Bendegúz. 

A Georgikon méltóságai is aktív résztvevők. A Primus Magister, a Főpraxi, a Főkortes és a Legdicsőbb Bulek is zsűrizi a csapatokat. A Fröccs kancák, a Beerlak és a Földtúrók csapata verseng az idei bulektáboron.

Varga Dorina Primus Magister: „A diáknapokon nyertük meg ezt a titulust, minden rendezvényen ott vagyunk és csináljuk a hangulatot, ahogy csak tudjuk.”

A program célja, hogy az elsőéveseket elindítsák az egyetemi élet ösvényén. A négy nap során összekovácsolják az újdonsült gazdászokat. Közös főzés, kiscsoportos foglalkozások, túra és esti mulatság is szerepelt a programok közt. Az esemény zárásaként lehetnek a Georgikon teljes jogú tagjai a bulekok.

Fónai Levente HÖK elnök: „A holnapi napon a bulekoknak egy személyre szabott próbát, bulekvizsgát kell tenniük. Ezután a bulekbálon megkaphatják a bulekdiplomájukat.”

A szórakoztató programok mellett tájékoztatókon is részt vesznek a hallgatók, de bulektanárok is kalauzolják őket, a kampusz mellett a várost is megismerik. A bulektáborban első kézből kapják meg az elsőévesek azokat az információkat, melyekkel könnyen boldogulhatnak a kampuszon. 

„Én azt gondolom, hogy ez azért jó az elsőéves hallgatók számára, hiszen itt koncentráltan, minden olyan kérdésükre választ kaphatnak, aminek segítségével sokkal könnyebben indulnak el itt az egyetemnek az útvesztőiben. Már az első héten rutinosan tudják azt, hogy melyik terembe kell menni, kik az oktatók, kihez kell fordulni ha problémájuk van. Azt gondolom, hogy így az információ, illetve tájékozódás, ami a legfontosabb szerepet játszik itt a néhány nap folyamán” - nyilatkozta dr. Szabó Péter általános főigazgató-helyettes.

A bulekok még olyan hagyományoknak lehetnek részesei a Georgikonon, mint a Gazdászmaraton vagy  a Sárgulás. A felsőbbévesek abban bíznak, hogy az elsőévesek később nem csak résztvevői, hanem szervezői is lesznek az itteni programoknak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus