Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Lezajlott a bulektábor Keszthelyen
2023. szep. 4. hétfő | Keszthely
Lezajlott a bulektábor Keszthelyen
Lezajlott a Bulektábor a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán. Az elsőéves hallgatók kikapcsolódásának első napján megismerkedhettek a fiatal egyetemisták az intézménnyel, az oktatókkal és a munkatársakkal. A programon vetélkedők és evezés is várta őket, valamint felfedezhették Keszthelyt játékos formában.

Borkóstoló is szerepelt a Bulektábor programjában. Dr. Szabó Péter a Georgikon Pincészet nedűit ismertette meg a leendőbeli hallgatókkal. A Nektár, a Pátria és természetesen a Cserszegi fűszeres sem hiányozhatott a sorból, melyek Dr. Bakonyi Károlynak köszönhetőek. A fiatalok minden információt megkaphattak a telephelyről, a nemesítésekről, a szőlőtermesztésről is, miközben ízlelgették a finom nedűket. A bulekoknak nagyon tetszett a program. Mintegy 80-an vettek részt a táborban. Sokan közülük azért választották az agrárpályát, mert már a családban is van olyan, aki ezzel foglalkozik, így szeretnének a  jövőben besegíteni. A tábor arra jó alkalom, hogy összerázódjanak az egyetemi polgárok.

„Nagyon jól érzem magam. Kicsit arra számítottam, hogy nem lesz együttműködő a csapat, mert szanaszét érkeztünk a világból, vagy hát inkább az országból. De ahhoz képest rettentő jó csapatot alkotunk a csapatommal.” - mondta el Hutvágner Lili bulek.

A fiatalokat csapatokra bontották, így kellett pontokat gyűjteniük. Minden évben kreatív neveket találnak ki az egyetemisták. Idén a Borgikon, az Észkombájnok, a Vino-rgia és a Csőtörők versengtek egymással. A tábor célja, hogy megismerkedhessenek leendőbeli csoporttársaikkal, a felsőbb évesekkel és a tanárokkal. Zalában a kisgólyát hívják buleknek, ezért viszik tovább ezt a hagyományt az elsősök elnevezésében. A tábort mindig az idősebb egyetemisták szervezik.

„Én úgy gondolom, hogy nagyon jó gólyáink vannak, nagyon lelkesek. Nyilván mindenki egy más egyéniség. Van, ki visszahúzódó, van aki, jobban kitör már most. De mindenki szerintem teljes mértékben be fog illeszkedni a Georgikon  nagy családjába.” - véli Mendi Martina egyetemista.

A három nap során a vetélkedők és az ismerkedés mellett a pihenésre is volt lehetőségük a fiataloknak. Ebben az évben mintegy 400-an kezdték meg az egyetemi tanulmányaikat a Georgikonon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2022. szep. 2. péntek 17:18 | Keszthely
Az elsőéves hallgatókat négynapos táborban vezetik be az egyetemi életbe a Georgikonon.
| 2016. ápr. 23. szombat 14:59 | Keszthely
Négy csapat, mintegy kettőszáz hallgatója vesz részt az idei Georgikon Diáknapokon
| 2013. szep. 9. hétfő 09:36 | Keszthely
A "bulektábor”, azaz az egyetemistáknak rendezett összeszoktatás a múlt héten zajlott a Balaton parton.
| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Az előttük álló kihívásokról is beszélgettek a résztvevők.
| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Pályaválasztási tábort szervezett a Közgazdasági Technikum.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:00
Objektív
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:03
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.