Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Fröccs, buli, felvonulás - így zajlik a Diáknapok
2016. ápr. 23. szombat | Keszthely
Fröccs, buli, felvonulás - így zajlik a Diáknapok
Négy csapat, mintegy kettőszáz hallgatója vesz részt az idei Georgikon Diáknapokon. A több mint harminc éves múlttal bíró rendezvényen dől el, hogy kik lesznek az egyetem főbb méltóságai. A négy napos rendezvényen számos koncert is lesz, ezek nyitottak a nagyközönség számára is.

A Helikoni Ünnepségeket és a középiskolásokat köszöntve vonultak be a Fő térre a Georgikon Hallgatói pénteken. A menet a Pethe Ferenc Kollégiumból érkezett meg a Sétáló utcára. Itt mutatkoztak be a csapatok.

Herbárium, Agroxform, Pultonállók, All-in-pia - a diáknapokon résztvevő csapatok egyik feladata, hogy kitaláljanak maguknak egy imidzset. Ennek szellemében és stílusában versengenek és persze alapozzák meg a jó hangulatot, leginkább alkohollal. A Pultonállók csapat a szuperhősök alkotta Bosszúállók mintájára szerveződött meg. Jelen esetben Superman, Szupermet volt. „Ez egy háti permetező." - mutatja a hátán lévő szerkezetet Szanyi Dávid. 

"Teljesen, vadonatúj, mert hát azért mégis csak…és a lényege az, hogy nem Supermen vagyok, hanem Supermet és egyébként fröccs van benne, amivel megkínállak Titeket is szívesen.”  - így kedveskedett stábunknak a Georgikon hallgatója. 

A diáknapok egy nagy versengés. Itt dől el, kik lesznek a Georgikon méltóságai, akik viselik egy éven át a Fő Praxi, Primus Magister és a Fő Kortes címet. Minden brigád választ magának az oktatók közül egy Umbrét, aki támogatja és védelmezi őket. Az oktatók nagy odaadással és természetesen jelmezzel is csatlakoztak. A diáknapok már több mint 30 éves múltra tekint vissza. A felvonulás célja, hogy a hallgatók bemutatkozzanak a város lakóinak. 

„Idén négy csapat indult. Közel 200 fő vesz részt csapatokban a rendezvényünkön és a versengésben, valamint rajtuk kívül is az esti bulikban még többen. Oda akár várjuk külsősöket is szeretettel, a városiakat is szívesen fogadjuk, hogy együtt tudjunk bulizni és meg tudjuk mutatni milyen összetartó közösség vagyunk.” - mondta el Lóránt Zoltán a HÖk elnöke. 

A Georgikon hallgatóit a város nevében Nagy Bálint köszöntötte. Az alpolgármester elmondta, hogy Keszthely és az egyetem szempontjából ez az egyik legfontosabb rendezvény. Hozzátette: örvendetes, hogy idén még tovább színesedett az amúgy is aktív hétvége a városban.

A 2016-os Georgikon Diáknapok csütörtökön indult és vasárnapig tart. Ez idő alatt színdarabok, filmvetítés és koncertek lesznek a Pethe Ferenc Kollégiumban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2024. szep. 20. péntek 19:15 | Keszthely
65, 60 és 50 évvel ezelőtt végzett georgikonos gazdászokat tüntették ki a Balaton Színházban.
| 2024. aug. 30. péntek 19:15 | Keszhely
Az elsőéves hallgatók megismerkednek az egyetemmel, Keszthellyel és leendő oktatóikkal.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
18:00
Savaria Filmfesztivál
19:23
Savaria Filmfesztivál
19:31
Egy csipetnyi szó
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
22:23
Savaria Filmfesztivál
22:31
Egy csipetnyi szó
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.