Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / 195-en játszanak a Lénárt László Tenisz Emlékversenyen
2022. szep. 1. csütörtök | Keszthely
195-en játszanak a Lénárt László Tenisz Emlékversenyen
Negyvenötödször rendezik meg a Lénárt László Tenisz Emlékversenyt. A senior korú teniszezőknek ez az egyik legkedveltebb nemzetközi megmérettetése. A mérkőzéseket két városban, Keszthelyen és Zalaegerszegen tartják.

Nagy tradíciója van a Lénárt László Emlékversenynek. Huszonöt országból érkeztek idén nyolcvan év fölötti teniszezők. Európából szinte mindenhonnan jöttek, de Venezuelából és Portugáliából is. 195-en állnak pályára a hat nap alatt. Lanstiák Éva gyermekkorában játszott sokat, majd több évtizedig nem. 22 esztendővel ezelőtt kezdett ismét teniszezni, de azóta rendszeresen sportol.

Lanstiák Éva – senior versenyző, Budapest: „Nagyon szeretek Keszthelyre jönni, azt hiszem, hogy az egészségemet, a meglévő egészségemet a sportnak, tenisznek köszönhetem. Annak ellenére, hogy négy stentet ültettek a koszorúerembe.”

Példaképei lehetnek a gyermekeknek az idős versenyzők, hiszen olyan sportteljesítményt nyújtanak, amit bizony sokkal fiatalabbak sem tudnak sokszor produkálni.

 

Bibók Tamás – versenyigazgató: „A gyermek versenyzőket egy senior versenyre kellene elhozni és lássák azt, hogy hol van ennek a történetnek a vége, hogy amit ők egyszer elkezdtek azt akár nyolcvan-nyolcvanöt éves korig lehet folytatni."

Barbarics Tamás versenybíró 2006 óta rendszeresen jelen van tornán. Szakmailag hazánk legrangosabb sporteseményének tartja ezt a versenyt ebben a korosztályban.

Barbarics Tamás – versenybíró: “Két helyszínen, Keszthelyen és Zalaegerszegen ez a negyvenötödik bajnokság. Pályahiány miatt nem tudtuk itt lejátszani. Az ITF-es szabályok szerint megy a dolog.”

A város vezetése is fontosnak tartja, hogy Keszthelyen legyen a tenisztorna. A versenyzőket megajándékozta Manninger Jenő polgármester. Keszthely feliratú sapkát és a városról szóló prospektus adott át, illetve egy hajókirándulást is biztosított számukra.

Manninger Jenő – polgármester, Keszthely: “Ezt természetesen abból az érdekből adjuk nekik, hogy lássák azt, hogy a város hozzáállása pozitív, mert hosszú éveken keresztül ez itt volt megrendezve. Sajnos ebben az évben még nincs elegendő jó pályánk.”

A tervek szerint kialakítanának még teniszpályákat, hogy jövőre teljes egészében Keszthelyen tudják lebonyolítani a nemzetközi senior teniszversenyt.

| 2023. szep. 15. péntek 17:46 | Keszthely
Marozsán Fábián és Piros Zsombor is diadalmaskodott a törökök ellen.
| 2023. szep. 14. csütörtök 17:48 | Keszthely
Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását.
| 2023. szep. 13. szerda 14:39 | Keszthely
A teniszezők jó fizikai és mentális felkészültséggel állnak pályára a törökök ellen Keszthelyen.
| 2023. szep. 10. vasárnap 19:33 | Keszthely
Dr. Forintos László emlékére Tehetséggondozó Emlékversenyt rendeztek Keszthelyen.
| 2023. szep. 1. péntek 17:23 | Keszthely
A Szenior Tenisz Szövetség és a Helikon Tenisz Club közös szervezésében zajlik Keszthelyen verseny.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
21:00
Szignatúra
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.