Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Megteltek a nyári hónapokban a balatoni strandok
2022. aug. 19. péntek | Keszthely
Megteltek a nyári hónapokban a balatoni strandok
Egy kicsit fellélegezhetünk a nyári, elviselhetetlen hőség után. Az idei szezonban a nyaralók, vízpartra vágyók nem panaszkodhatnak az időjárásra. A kánikula növelte a három hónap forgalmát a strandokon. Keszthelyen és a környékén megnéztük, hogyan alakult szezon vége előtt a strandforgalom.

Balatongyörök  strandja a  családok körében évek óta nagy népszerűségnek örvend. A 3,5 HA –os terület , 400 méteres partszakasszal rendelkező fürdőhely, hatalmas zöldterülettel. A 3400 fő befogadó kapacitású strand minőségi szolgáltatásokat nyújt. Évek óta a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott.

"Az elmúlt négy évben nagyjából hasonló forgalmat tudott regisztrálni a balatongyöröki strand. Az elmúlt két év a COVID  miatt azt gondoltuk, hogy nehéz lesz, de valami miatt a nyár az behozta a várakozásokat és sokan voltak. 2019-től kezdve az idei évet lassan zárhatjuk - hiszen az utolsó strand nap lesz a mai nap- úgy gondolom, hogy nagyjából ez a 150 ezer belépő amit az elmúlt években megvásároltak a vendégek, az idén is megvásárolták."- mondta Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A Balaton legjobb strandja lett az idén a Vonyarcvashegyi LIDÓ strand.  Számos rendezvénye és szolgáltatása egyedi élményt ad a család minden tagjának. A z 5 Ha-os területen, a homokos partszakasz, EU-komfortos játékok, okospadok, vízi játékok több ezer látogatót vonzottak az elmúlt hetekben. Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere a következőket mondta."A nyári szezonnak a vége felé vagyunk, az összegzésünk, hogy körülbelül itt 110 ezer fölötti létszám jelent meg strandunkon, ebben az évben, ebben a három hónapban. Ez megfelel annak a látogatottságnak, amit az elmúlt években jöttek hozzánk, a látogató vendégek. Rengeteg a visszajáró turista, akik a családjukkal vagy baráti társaságokkal érkeznek. Keresik a fejlesztéseket, minőségi fejlesztéseket, amikkel tudtunk előnyt szerezni."

Gyenesdiásnak két fürdőhelye van, összesen 6 ezer ember használhatja. A balatoni strandok egyik legszebb és legaktívabb strandjai. Zsúfolásig megteltek a nyári meleg napokon. Augusztus utolsó hetéig több mint 180 ezer vendég látogatta település strandjait. "Gyenesdiás már évek óta felkészült a klímaváltozásra és természetesen arra, hogy hőségnapok lesznek és ezen a nyáron bizony a hőség napokra fel kellett készülnünk. A tavalyi évben már jól vizsgázott a bejáratnál a párakapu. Természetesen nagyon fontosnak éreztük, hogy természetes árnyékolók legyenek. Fákat ültettünk a strandra és szükség napokon bizony védőitalt osztottunk nem csak a dolgozóinknak, hanem a bejáratnál a kedves vendégeinknek is. S mindezek mellett azt hiszem próbáltunk azért innovatívak lenni."- mondta Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Keszthely, 7 hektáron, három stranddal várja a vendégeket. Az ötcsillagos minősítésű Városi Strand valamint a Helikon és a Libás is gyönyörű zöld környezetben ad lehetőséget a strandolók pihenésére. Szolgáltatások biztosítják a szórakozást, adnak maradandó élményeket vízben és szárazföldön. Mindenhol rekordszámú volt a jegyeladás. "Nagyon nagy volt a látogatottságunk ezeken a meleg napokon. A Helikon Strand estében elmondható, hogy jobban helyiek látogatják, hogy ahogy átmelegedtek a lakások, úgy lehúzódtak a partra. Itt töltik az estéjüket is , kilenc óra, fél 10 amíg világos van, igénybe veszik a szolgáltatásokat. Mint mondtam,’17-ben volt hasonló. Akkor is ugyanezt a tendenciát láttuk, hogy jöttek az emberek. Sajnos ebben a szezonban mindig szombatra jött meg a rossz idő, még ha nem is esővel. Nagy széllel, másodfokú viharjelzéssel és a biztonságra való tekintettel kénytelenek voltunk a Libás strandot le is zárni."- mondta el Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft, fürdőüzemeltetési részlegvezetője.

A következő napok borús, csapadékos időjárást jeleznek. De,augusztusban még több napig várható 30 fok feletti hőmérséklet. A tanév kezdése előtt még lehet élvezni a balatoni strandokat.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Keszthely
A kánikula miatt bágyadtabbakká válhatunk a volánnál.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Vigyázzunk a kiskedvenceinkre is a hőségben!
| 2023. júl. 24. hétfő 14:08 | Keszthely
A hőségben a napon hagyott autók utastere gyorsan felmelegszik.
| 2022. júl. 26. kedd 17:06 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Sziládi-Kovács Tibor a kutyabarát.hu alapítója
| 2022. júl. 21. csütörtök 17:30 | Keszthely
Harmadfokú hőségriasztás van szerda óta.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.