+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megteltek a nyári hónapokban a balatoni strandok
2022. augusztus 19. péntek 19:04 - Keszthely
Megteltek a nyári hónapokban a balatoni strandok
Egy kicsit fellélegezhetünk a nyári, elviselhetetlen hőség után. Az idei szezonban a nyaralók, vízpartra vágyók nem panaszkodhatnak az időjárásra. A kánikula növelte a három hónap forgalmát a strandokon. Keszthelyen és a környékén megnéztük, hogyan alakult szezon vége előtt a strandforgalom.

Balatongyörök  strandja a  családok körében évek óta nagy népszerűségnek örvend. A 3,5 HA –os terület , 400 méteres partszakasszal rendelkező fürdőhely, hatalmas zöldterülettel. A 3400 fő befogadó kapacitású strand minőségi szolgáltatásokat nyújt. Évek óta a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott.

"Az elmúlt négy évben nagyjából hasonló forgalmat tudott regisztrálni a balatongyöröki strand. Az elmúlt két év a COVID  miatt azt gondoltuk, hogy nehéz lesz, de valami miatt a nyár az behozta a várakozásokat és sokan voltak. 2019-től kezdve az idei évet lassan zárhatjuk - hiszen az utolsó strand nap lesz a mai nap- úgy gondolom, hogy nagyjából ez a 150 ezer belépő amit az elmúlt években megvásároltak a vendégek, az idén is megvásárolták."- mondta Biró Róbert, Balatongyörök polgármestere.

A Balaton legjobb strandja lett az idén a Vonyarcvashegyi LIDÓ strand.  Számos rendezvénye és szolgáltatása egyedi élményt ad a család minden tagjának. A z 5 Ha-os területen, a homokos partszakasz, EU-komfortos játékok, okospadok, vízi játékok több ezer látogatót vonzottak az elmúlt hetekben. Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere a következőket mondta."A nyári szezonnak a vége felé vagyunk, az összegzésünk, hogy körülbelül itt 110 ezer fölötti létszám jelent meg strandunkon, ebben az évben, ebben a három hónapban. Ez megfelel annak a látogatottságnak, amit az elmúlt években jöttek hozzánk, a látogató vendégek. Rengeteg a visszajáró turista, akik a családjukkal vagy baráti társaságokkal érkeznek. Keresik a fejlesztéseket, minőségi fejlesztéseket, amikkel tudtunk előnyt szerezni."

Gyenesdiásnak két fürdőhelye van, összesen 6 ezer ember használhatja. A balatoni strandok egyik legszebb és legaktívabb strandjai. Zsúfolásig megteltek a nyári meleg napokon. Augusztus utolsó hetéig több mint 180 ezer vendég látogatta település strandjait. "Gyenesdiás már évek óta felkészült a klímaváltozásra és természetesen arra, hogy hőségnapok lesznek és ezen a nyáron bizony a hőség napokra fel kellett készülnünk. A tavalyi évben már jól vizsgázott a bejáratnál a párakapu. Természetesen nagyon fontosnak éreztük, hogy természetes árnyékolók legyenek. Fákat ültettünk a strandra és szükség napokon bizony védőitalt osztottunk nem csak a dolgozóinknak, hanem a bejáratnál a kedves vendégeinknek is. S mindezek mellett azt hiszem próbáltunk azért innovatívak lenni."- mondta Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere.

Keszthely, 7 hektáron, három stranddal várja a vendégeket. Az ötcsillagos minősítésű Városi Strand valamint a Helikon és a Libás is gyönyörű zöld környezetben ad lehetőséget a strandolók pihenésére. Szolgáltatások biztosítják a szórakozást, adnak maradandó élményeket vízben és szárazföldön. Mindenhol rekordszámú volt a jegyeladás. "Nagyon nagy volt a látogatottságunk ezeken a meleg napokon. A Helikon Strand estében elmondható, hogy jobban helyiek látogatják, hogy ahogy átmelegedtek a lakások, úgy lehúzódtak a partra. Itt töltik az estéjüket is , kilenc óra, fél 10 amíg világos van, igénybe veszik a szolgáltatásokat. Mint mondtam,’17-ben volt hasonló. Akkor is ugyanezt a tendenciát láttuk, hogy jöttek az emberek. Sajnos ebben a szezonban mindig szombatra jött meg a rossz idő, még ha nem is esővel. Nagy széllel, másodfokú viharjelzéssel és a biztonságra való tekintettel kénytelenek voltunk a Libás strandot le is zárni."- mondta el Csendes Antal, a VÜZ Nonprofit Kft, fürdőüzemeltetési részlegvezetője.

A következő napok borús, csapadékos időjárást jeleznek. De,augusztusban még több napig várható 30 fok feletti hőmérséklet. A tanév kezdése előtt még lehet élvezni a balatoni strandokat.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus