+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A csillagok alatt fesztiváloztak Hévízen
2022. augusztus 15. hétfő 17:29 - Hévíz
A csillagok alatt fesztiváloztak Hévízen
A csillagok alatt fesztiváloztak Hévízen. A Pokróc Fesztivált először rendezték meg az Egregyi Múzeum kertjében, a Perseidák legintenzívebb estéjén. Az eseményen csillagos mese, bemutatók és előadások várták az érdeklődőket.

Este 7 órától gyülekezhettek az érdeklődők a fesztiválra. Rengetegen hozták magukkal pokrócaikat az Egregyi Múzeum kertjébe, hogy így hallgassák meg az előadásokat. A Hévízi Vállalkozók Egyesületének rendezvénye nagyon sikeres volt. Az ötlet tavaly egy baráti társaság hullócsillagnézése közben merült fel.

„Ahogy beszélgettünk, kiderült, hogy ezt egyébként külön-külön mindenki műveli otthon nyáron. Különösen augusztusban. És azt mondtuk, hogy akkor most ezt csináljuk együtt egy kis csapatösszetartás jelleggel is. És ahogy ott feküdtünk – ugye mi állandóan ötletelünk – úgy jött az ötlet, hogy ezt meg kell, hogy osszuk nagyon sok emberrel. Hozzon mindenki pokrócot, feküdjön le rá, együnk-igyunk jókat, hallgassunk jó előadásokat és teremtsünk egy közösséget.” - mondta el Vértes Erzsébet szervező.

A fűben heverészés mellett a Vega Csillagászati Egyesület távcsöveibe is beleleshettek a kíváncsiskodók. Az egyesület többször jár hasonló fesztiválokra, ilyen nagy zámú közönséggel azonban ritkán találkoznak.

„Azt látom, hogy egyre népszerűbb, egyre többen érdeklődnek iránta. A távcsöves bemutatókat, amiket tartunk, azokon keresztül azt tudom leszűrni, hogy egyre többen jönnek el. Sok kisgyermeket hoznak és ez nagyon jó.” - osztotta meg Jandó Attila, az egyesület titkára.

Az est egyik fénypontjaként Farkas Bertalan élménybeszámolóját hallgathatta meg a közönség. Az űrhajóstól a jelenlévők is kérdezhettek. Televíziónk érdeklődésére elmondta, a következő generáció oktatása kifejezetten fontos neki.

„Kérdezhetnek, beszélgethetünk ennél csodálatosabb dolog nincs az ifjúság számára. Tudniillik én úgy gondolom, hogy a jövőnk az ifjúság kezében van, értük mindent meg kell tennünk, oktatni, tanítani a jó értelemben őket. És mutatni azt az irányt, azt az utat, amiben ők is majd valamikor felnőttkorban megtalálják a lehetőséget.”

A fesztiválon a Csillaglány meséjét is meghallgathatta a közönség és közös meditáláson is részt vehetett Mosolygó Liám mesemondó jóvoltából.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Vetőné Zeke Erzsébettel a NABE Keszthely és Vidéke Csoportjának vezetője
 
Légy Te a változás és tedd jobbá a világot!
 
A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület EKF támogatásból vásárolt 14 facsemetét.
 
A szentpéterúri családi gazdaság a gabona mellett gyümölccsel és mangalicával is foglalkozik.
 
Megtartották a József Attila vers- és prózamondó verseny területi fordulóját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus