+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A víz maga az élet
2022. augusztus 10. szerda 18:13 - Zalakaros
A víz maga az élet
A víz az élet! – hangzott el ma Zalakaroson. A fürdő és a Freya Hotel VÍZIÓ néven hozott létre egy programot, amely a víz fontosságát hangsúlyozza. Az ívóvíz és vizes élőhelyeink megőrzésére kiemelt hangsúlyt kell fektetni, és ezt a következő generációnak is tovább kell örökíteni.

1965-ben nyitotta meg kapuit a Zalakarosi Fürdő. Azóta 32 millióan látogatták meg a komplexumot. A 2,7 kilométer mélyről feltörő gyógyvíz mára már európai hírű, a kontinens harmadik leghatékonyabb gyógyvizeként tartják számon. Ennek a páratlan és egyedi kincsnek a megőrzése a fürdő egyik legfontosabb törekvései közé tartozik.           

„A felelősség mindannyiunké. Nyilván aki ebben részt vesz, ennek a víznek a promotálásában, illetve felhasználásában, mindenki felelősséggel tartozik annak érdekében, hogy a jövő is meg tudja tapasztalni ennek a víznek, és mindenféle víznek a jótékony hatását. Az élettani hatását.” - tájékoztatott Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A fürdő ma már Zalakaros gazdaságának motorja. 1965-ben még nem gondolták, hogy a komplexum ekkora sikertörténet lesz. A fürdőt és a gyógyászati kezeléseket a lakosok is igénybe veszik. Zalakaroson 14 szálloda szolgálja a pihenni vágyók kényelmét. Ezek közül a Freya Hotel az, amely közvetlen összeköttetésben van a fürdővel. A szálloda kiemelt figyelmet fordít a fiatalokra. 

„Nekünk – különösen ebben az időszakban - a kiemelt célszegmensünk a családosok. Rengeteg gyerek, napi szinten 100-150 gyerek van a  szállodánkban. Ezért nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a gyerekeket, akik itt vannak a szállodában, megszólítsuk. Tulajdonképpen a fürdőn is a napi több ezer látogató, azt gondoltuk, hogy terjesszük ki ezt az együttműködést, és ne csak a mi kis vendégeink, hanem a fürdő összes vendége legyen bevonva ebbe a mai akcióba.” - emelte ki Perjesi Levente, a Hunguest Hotel Freya igazgatója.

A szállodának köszönhetően szerdán vizet 3000 palack vizet osztott a fürdő vendégeinek a hotel kabalaállata. Ezzel szerették volna ráirányítani a figyelmet a megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztására. Zalakaroson ugyanis nem csak a termálvíz, hanem az egészségmegőrzés is kiemelt szerepet játszik. A jövőben azonban további tervek is vannak.

„A víz több jó tulajdonságának és lehetőségének kihasználása. Nyilván kell minőségi szolgáltatásokat fejlesztenünk, de szeretnénk azt is – és erről szóltam – hogy a gyógyvízben lévő ásványi anyagok további hasznosítása, a vízben rejlő geotermikus energia hasznosítása, és sorolhatnám tovább. tehát komoly elképzeléseink vannak a jövőre vonatkozóan, hogy még komplexebb módon tudjuk hasznosítani a víznek a tulajdonságait.” - tette hozzá Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Az esemény sajtótájékoztatóján elhangzott, a település nem csak a turistáknak, hanem az itt lakóknak is vonzó. Mára már több mint 2800-an lakják Zalakarost. A város szeretné, ha átlépnék a 3000-es lélektani határt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár