+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Beruházásokat adtak át Zalaszántón
2022. augusztus 8. hétfő 19:04 - Zalaszántó
Beruházásokat adtak át Zalaszántón
A páratlan szépségű zalai község Zalaszántó útjainak megújítása az egyik fő célja az önkormányzatnak. Önerőből a jelentős beruházásokat nem tudják elvégezni. Folyamatosan pályáznak. Így újulhatott meg a Szabadság utca és vásároltak egy elektromos utca seprőgépet amivel az utcák és terek tisztaságát, kényelmesen biztosíthatják.

Zalaszántó Árpád-kori település. Közel ezer fő lakja. Utcáinak nagy része felújításra szorul. Padka nélküli, kopott, kátyús belterületi utak. A temetővel szemben lévő Szabadság utca új burkolatot kapott. "Nagy örömünk végre, hogy tudtunk egy utcát felújítani. Nagyon időszerű volt, mert nagyon sok lyuk volt már az utcán, tehát kátyú keletkezett. Ezt amikor elkészült Zalaszántón  a szennyvíz rendszer, azóta nem újították fel, vagy nem tudtuk felújítani. Most sikerült. Közel 600 méternyi utat újítottunk fel. A pályázatból, Belügyminisztériumi pályázatból valósult meg, de az önkormányzatnak is hozzá kellett járulni, több mint 2,5 millió forinttal."- adott tájékoztatást Dézsi Attila polgármester.

Az önkormányzat dolgozója,Kucséber László mutatja meg, hogyan működik az az utcai elektromos hatékony tisztítási teljesítményű szívó és seprőgép amit a településfejlesztési beruházások pályázatán nyert támogatásból és 2 millió forint önkormányzati hozzájárulással tudott megvásárolni 9 millió 71 ezer forint értékben Zalaszántó. Nagy Bálint, az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára a következőket mondta a zalaszántói beruházások átadási ünnepségén. Kiemelve, hogy egy település fejlődése, a lakosság, a közösség erejét is mutatja. "Nagyon jól mintázza azt, hogy hogy kell fejleszteni. Hiszen egy fejlesztéssel nem csak megépíteni kell valamit, hanem fenntartani is. S ez a mai nap itt Zalaszántón pont jó erre, hiszen egy útátadáson lehetünk, de másrészt ugyanúgy egy úttisztító, karbantartó és takarítógépet is átadhatunk. Ráadásul egy olyan elektromos gépet – Zalaszántó figyel arra, hogy klímabarát település legyen-  a fenntarthatóságot szem előtt tartva egy teljesen elektromos gépet szereztek be,és nagyon fontosak valóban azok a fejlesztések, amelyek az adott településen vagy térségen élők javát szolgálják."

A szalagátvágást követően a beruházásokat közös imádság után Tál Zoltán a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom plébánosa áldotta meg.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus