+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az SZJA mentesség is kedvez a diákmunkának
2022. augusztus 3. szerda 18:13 - Keszthely
Az SZJA mentesség is kedvez a diákmunkának
Akár bruttó 1500 forintot is kereshetnek óránként a nyári diákmunkások. Ráadásul 25 év alatt személyi jövedelemadót sem kell fizetniük. Keszthelyen és térségében idén is közvetítenek dolgozókat az iskolaszövetkezetek. A diákok körében a legnépszerűbbek a strandi munkák, a vállalkozások pedig vendéglátó kisegítőket keresnek leginkább.

Hanga első munkanapja a strandon. A vízipark információs pontján dolgozik: az érdeklődőket útba igazítja, tájékoztatja őket a szolgáltatásokról. 1500 forintos órabért kap a nyári munkáért.

„Ráérek nyáron és szeretnék sokat utazni később és most fogom elkezdeni az egyetemet, úgyhogy szeretnék pénzt gyűjteni rá. Eredetileg az volt a terv, hogy a barátaimmal fogom csinálni, de ez nem jött össze viszont szerintem így is bulis" - nyilatkozta Deme Hanga.    

Egyidejűleg akár öt-hat diák is dolgozik a keszthelyi víziparkban. Népszerű az attrakció, sok a vendég. A fiatalok körében is kedvelt ez a munka, az elsők közt az ilyen állásokat töltötték be az iskolaszövetkezetnél.

„Sokukra kisebb-nagyobb feladatokat rá tudunk bízni, ezzel elég sok terhet le tudnak venni a vállunkról, nem kell nekünk is több felé szakadni, amivel eléggé megsegítik itt a munkát. Egy ilyen nagy vízíparknál a méretének megfelelően rengeteg munka van és ebben tudnak minket segíteni” - mondta televíziónknak Balázsi Bálint, a Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ munkatársa.  

A nyár eleji esős idő miatt később rohamozták meg az iskolaszövetkezeteket a munkaadók. A keszthelyi Meló-Diák mintegy 100-150 diákot közvetít ki az idei nyáron. Keszthelyen átlagosan 1400-1500 forintos órabért kínáltak a tanulóknak. A 25 év alattiak SZJA mentesége miatt ez kedvező bérezés a fiataloknak.  A munkavállalóknak mindössze egy jelképes, éves tagdíjat kell fizetni az iskolaszövetkezetbe.

Asztalos Eszter, a Meló-Diák zalai kirendeltségvezetője: „Nagy kereslet volt vendéglátó-kisegítő munkák iránt. Vendéglátó-kisegítő, felszolgáló-kisegítő, konyhai kisegítő volt a legkeresettebb a munkaadók részéről. A diákok pedig a strandi kisegítőt keresték a leginkább: fagylaltárus, strandi kisegítő. Azért a kereslet és kínálat tudott találkozni, minden igényt ki tudtunk szolgálni.”

Még most is keresik a munkaerőt és ez augusztus 20-ig ki tart. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások alaposan meggondolták, hogy mennyi diákmunkára van szükségük a szezonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár