+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felvételi: emelkedett az átlagpontszám a Georgikonon
2022. augusztus 2. kedd 15:23 - Keszthely
Felvételi: emelkedett az átlagpontszám a Georgikonon
Továbbra is Georgikon Zala megye legnagyobb felsőoktatási kampusza. Az aktuális felvételi eljárásban minden meghirdetett szakon meghaladta a keszthelyi kampusz azt a minimális jelentkezési számot, amit az egyetem kikötött. Szeptemberben alap-, mester- és felsőfokú szakképesítések is kezdődnek a 225 éves Georgikonon.

208 hallgatót vettek fel Georgikonra. Ennyi gólya kezdheti meg szeptemberben a felsőfokú tanulmányait. Idén újra elindul az állattenyésztő alapképzési szak, nagy létszámban lesznek hallgatók a mezőgazdasági mérnök alapszakon, a legnépszerűbb a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés volt. A felvételizők átlagpontszáma emelkedett az elmúlt évhez képest.

dr. Lukács Gábor általános campus-főigazgató helyettes: „Az idei évben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem valamennyi kampuszára és nagyon sok képzésére jellemző az a tendencia, hogy a beérkező hallgatók pontszáma jóval magasabb, mint azt a korábbi években megszoktuk. Nagyon ritka a keszthelyi szakoknál az, hogy a minimum pontszámon kerülnek be a hallgatók, tehát ez a 280-281 pont.”

A felsőfokú szakképesítések keretében ménesgazda, szőlész-borász és mezőgazdasági szakokat indítanak még Keszthelyen. A kertészmérnök alapképzés levelező formában zajlik majd, természetvédelmi mérnököket is képeznek szeptembertől. A mester szakok közül a növényorvosi- és takarmánybiztonsági mérnöki szakokra is elég hallgató jelentkezett. 

Takarmánybiztonsági mérnöki szakra jelentkezett Czinkon Erik. A fiatalember az alapképzést is Keszthelyen végezte. Az ott elért tanulmányi átlaga és a szóbeli motivációs beszélgetés alapján kapott pontjaival került be az államilag finanszírozott képzésbe: „Nagyon szerettem ide járni, azért is jelentkeztem ide vissza. Ha nem vettek volna fel, más egyetemre el se mentem volna. Nagyon színvonalas volt az oktatás, rettentő emberközpontúak voltak a tanáraink és nagyon sok gyakorlaton vettünk részt, voltunk nagy gazdaságokban üzemi látogatásokon, keveréktakarmány-gyártó üzemben, voltunk fenn Budapesten az OMÉK-on.”

Aki nem került be egyik megjelölt szakra sem, az augusztus 5-ig pótfelvételizhet. A felvi.hu oldalon keresztül kell jelentkezni, fontos, hogy csak egy képzés jelölhető meg. A pótfelvételizőknek azt javasolják, hogy érdeklődjenek a Georgikonon. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár