+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 16 éves fiú halt meg a keszthelyi vonatbalesetben
2022. július 29. péntek 17:35 - Keszthely
16 éves fiú halt meg a keszthelyi vonatbalesetben
Halálos vonatbaleset történt Keszthelyen. Autó ütközött a Budapestről érkező Inter Cityvel az Entz Géza sétánynál, a kutyás strandnál. A vonaton senki sem sérült meg, az autó utasa a helyszínen életét vesztette. Két éve is történ baleset az átkelőnél, azóta sem tették biztonságosabbá, pedig a városvezetés is megkereste a MÁV-ot ezzel.

A Fenéki út felől érkezett a vasúti átkelőhöz a személyautó. A fénysorompó nélküli, stoptáblás átjárónál a Budapest-Keszthely Inter City járattal ütközött. Az autó 30 méterre a karamboltól állt meg. A mozdonyvezetőnek esélye sem volt elkerülni az ütközést, egy ilyen szerelvény féktávja több száz méter.

Pál-Tóth Evelin, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője: „Eddig tisztázatlan körülmények között július 29-én délelőtt Keszthelynél az Entz Géza sétány közelében egy személyszállító vonat és egy személygépjármű összeütközött.”

Az árokba csapódó autó füstölni kezdett, egy szabadnapos tűzoltó egy porral oltóval avatkozott közbe.  A sérültek segítségére civilek és egy közelben tartózkodó orvos sietett. A helyszínre érkező mentők sem tudtak már segíteni az autó utasán, a 16 éves győri fiatalember a helyszínen életét vesztette.

„Egy további sérültet, egy fiatal nőt súlyos koponya és végtagsérülések miatt helyszíni emeltszintű légútbiztosítás után mentőhelikopterrel idegsebészeti centrumba szállítottuk” - mondta televíziónknak Csillag Zoltán, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa. 

A helyszínelés végéig szünetelt a vonatforgalom Keszthely és Balatonszentgyörgy között, az utasokat vonatpótló buszok szállították. Szinte pontosan két évvel ezelőtt volt ugyanitt baleset, csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor nem történt tragédia. A közeli Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetői már akkor a MÁV-hoz fordultak.

„Már 2020-ban tettünk egy bejelentést a városvezetéssel közösen a MÁV irányába, hogy ide kellene tenni egy fénysorompót vagy egy fényjelzést annak érdekében, hogy ne következzen be baleset, hiszen itt a nyári hónapokban nagyon megnövekedett forgalommal kell számolni, de sajnos ezt 2020-ban a MÁV elutasította, így nem történt semmi és ez a sajnálatos baleset is sajnos most megtörtént” - nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetője. 

Kerestük a MÁV-ot, hogy milyen lehetőségek vannak arra, hogy biztonságosabb legyen az átkelő és tesz-e lépéseket a társaság ennek érdekében.Híradónk felvételéig nem kaptunk választ.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus