+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Strandröplabda Országos Bajnokság Gyenesdiáson
2022. július 26. kedd 20:20 - Gyenesdiás
Strandröplabda Országos Bajnokság Gyenesdiáson
Gyenesdiáson rendezték meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Országos Bajnokság negyedik fordulóját. A férfi címvédő megnyerte, a női viszont elvesztette a döntőt vasárnap. A mérkőzéseket nehezítette a nagy meleg és az időnként feltámadó szél.

Rekkenő hőségben, de annál jobb hangulatban zajlott a vasárnapi döntő a gyenesdiási pályán. Időrendben először, a női döntőben a címvédő, Szombathelyi Szandra - Villám Lilla duó csapott össze az U20-as Eb-t hetedik helyen záró Gubik Hannával és a 2020-as bajnok Vaida Beával. A lányok a 15. pont után megléptek és behúzták az első szettet. A másodikban már nagyobb fölényben játszottak, így - a nagy meleg ellenére - ők nyerték meg a mérkőzést.

Vaida Beáta: "A Balaton azért itt van a közelben. Szóval a mérkőzés után lehet gyorsan hűsölni egy jót. Én azt mondom, hogy nagyon jól éreztük magunkat Gyenesdiáson." Gubik Hanna: "Így van, abszolút jól éreztük magunkat. Nekünk ez volt az első fordulónk együtt és a Lupa döntőn is együtt fogunk indulni. Abszolút nagyon örülünk ennek, hogy itt a Balatonnál rendezték meg ezt a fordulót. Én minden évben nagyon várom. Ez most extra volt, hogy döntőt tudtunk játszani."

A női döntőt a férfi követte. A Hajós Artúr - Stréli Bence páros dominálták szinte az egész első szettet. A végén több szettlabdát is hárított a Kiss Dániel - Rása Alex kettős, de az utolsót nem sikerült. Végül a tavalyi címvédő nyerte meg a mérkőzést. A gyenesdiási Kiss Dánielnek a hazai pálya fontos: "Mindig nagyon szeretek hazajönni. Itthoni, hazai pályán a legjobb játszani igazából. Itt a Balaton - ez szerintem minden strandröplabdázónak az egyik legjobb helyszín."

A játékosokat a pálya széléről lelkes közönség biztatta. Köztük volt a település alpolgármestere is. Góth Imre Árpád így látja: "Az itt indult versenyzők és a szervezők is elismeréssel nyilatkoztak a strandunk állapotáról, az árnyas fákról, a közeli Balatonról, a nézőkről, a hangulatról. Úgyhogy bízunk benne - úgy, mint a korábbi években -, ezután is vissza fog térni hozzánk ez a verseny."

A helyben működő Nyugat-Balatoni Regionális Sportcentrum Egyesület közel száz gyermek edzésével gondoskodik a röplabda utánpótlásról.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Február 18-án ismét maskarások lepik el a várost, de az óvodákban már megkezdődtek a mulatságok.
 
Ovis szombatot tartottak a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolában
 
Már jegesedik a Balatonon, de még vékony a jégréteg.
 
Az elismerést az 5. BorÉRT konferencián vehette át Novák Ferenc polgármester.
 
A házassági kedv jó, a születések felülmúlják a halálozást, mégis fogy a keszthelyi népesség.
 
Sokszor kellett a tűzoltóknak kivonulniuk a szombati szélvihar miatt keletkezett károk mentesítésére.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus