+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vasárnapig a söré a főszerep Keszthelyen
2022. július 21. csütörtök 16:26 - Keszthely
Vasárnapig a söré a főszerep Keszthelyen
A sörről szól minden Keszthelyen vasárnapig. Hetedik alkalommal települtek ki a sörösök a Balaton-partra. Ebben az évben is színes programokkal készültek a gasztronómiai kínálat mellett a szervezők. Koncerteken, előadásokon és versenyeken is részt vehetnek a látogatók.

Már a szerdai nyitónapon is megtelt a móló melletti sétány a Balaton-parton. Sokan érkeztek a helyszínre, hogy megkóstolják a különböző söröket. Olyanok is vannak, akik kifejezetten ezért a rendezvényért érkeztek.

„Elképesztően jól érezzük magunkat. Igazság szerint budapestiek vagyunk, szóval kétórás utat tettünk meg, hogy itt legyünk, de elképesztően megérte. Szóval sörözünk, az elején úgy jöttünk ide, hogy nem nagyon szeretjük a sört, de most kipróbáltunk valami barna sört és elképesztő íze van. A kaják nagyon finomak, valami barbeque-s húsos csodát ettünk, úgyhogy egyelőre elképesztő.” - mondta el Pálfi Gergő.

A világos sörtől a barnáig, az ízesített és mentes fajták mind megtalálhatóak a kínálatban. Idén 50 kiállító települt ki Keszthelyre, ebből mintegy 40-en árulnak valamilyen sört. Többen a kezdetektől járnak a rendezvényre árulni.

„Hetedik éve járunk ide a Keszthelyi Sörfesztiválra. Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon jó közönség van, folyamatosan mindig teltház van, sokan járnak ide. Szeretik ezt a fesztivált úgy érezzük, jók a programok. Többféle cseh sörrel készültünk, vannak nálunk világos sörök, szűretlen búza, gyümölcsös sör, ipa, illetve ale sörök, alkoholmentes sör is van a repertoárunkban, elég nagy kínálattal.” - ismertette Döme-Kovács Gábor.

A régi visszajárók mellett új szereplők is érkeztek a Keszthelyi Sörfesztiválra. A külföldi sörkülönlegességek mellett a magyar főzdék kínálata is megjelenik, így mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.

„Több fajta van, csapon ötöt kínálunk. Van egy lager típusúnk, akkor búzasört is kínálunk, a lager amúgy nagyon népszerű. Ami még nagyon népszerű az az ipa, a barackos ipa, mert hogy az olyan exkluzív, nem meglepő, az nagyon népszerű. Illetve az ötödik fajtánk a meggyes sör.” - osztotta meg Novák András.

Az elmúlt hét évben folyamatosan nőtte ki magát a rendezvény. A kezdeti néhány kitelepülőhöz képest mára már kisebbek és nagyobbak is megtalálják a nagy kínálatban a kedvenceket. A sörök mellett ugyanis pecsenyések ételei és édességek közül is lehet választani. A szervezők nagy örömére sokan keresik fel az 5 napos programot.

„Ami az idei évnek az újítása, hogy külön van egy ilyen kis – direkt nem az Octoberfest szót szeretném használni – egy ilyen biergarten sarok. Ahol a bajor sörök találhatóak és lehet üvegpohárba is inni, aki szeretne, hogy ne a műanyagból igyon és lehet akár literes korsóból is lehet kóstolni a kiváló német-bajor söröket.” - fogalmazott Kóczián László szervező.

A vasárnapig tartó kitelepülésen kísérőprogramokkal is készültek a szervezők. Több koncert és sörökkel kapcsolatos előadás is lesz az esti órákban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár