+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Drónnal is ellenőriztek a rendőrök
2022. július 20. szerda 16:49 - Magyarország
Drónnal is ellenőriztek a rendőrök
Fókuszban a teherautók és a buszok! Ismét egyhetes európai összehangolt közlekedésrendészeti akciót szervezett a rendőrség. A hét végéig bárhol ellenőrizhetik a járműveket és vezetőiket.

Minden járművet letereltek az M7-es autópálya zalakomári pihenőjénél az egyenruhások. A ROADPOL Operational Group, vagyis az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján végzik a nehéz tehergépjárművek és az autóbuszok közúti ellenőrzését. Elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását, a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálják.

A zalai rendőrök ezúttal drónt is bevetettek, amellyel felülnézetből tudják a szabálytalanságokat észrevenni.

A felreptetett drón másfél-két kilométerre ellát. Ebből a távolságból könnyen fel tudják mérni az egyenruhások a szabálysértéseket.

„A drónnal gyakorlatilag egyrészt az autópálya forgalmát ellenőrizzük, másrészt pedig ugye a kamionosokra vonatkozik a KRESZ szerint egy olyan tilalom, hogy 6 óra és 22 óra között itt az M7-es autópályán, illetve minden gyorsforgalmi úton tilos nekik előzni ahol két sáv fut párhuzamosan. Illetve a leállósávon közlekedés tilalmára is odafigyelünk.” - mondta el Anti András a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

Az egyhetes ellenőrzés kiterjed az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel- valamint lőfegyverrel kapcsolatos, és a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére is.

Az ellenőrzések eredményességét mutatja, hogy tavaly az egyik hasonló akció során a rendőröknek országosan több mint 800 esetben kellett jogsértést megállapítaniuk. Leginkább a vezetési- és pihenőidő betartásával kapcsolatos szabályszegés, valamint a rakománybiztonság miatt kellett intézkedniük, de dokumentumokkal kapcsolatos szabálysértés is előfordult.

Lendvai Bianka - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A keszthelyi gyárban már a különféle ételintoleranciával rendelkezőknek is készülnek édességek.
 
Együttműködési megállapodást írt alá a MATE Georgikon Campus és 6 középiskola.
 
Több tekintetben is támogatja az önkormányzat a helyi lakosokat és vállalkozókat.
 
Tettéért a Keszthelyi Járásbíróság előtt kellett felelnie.
 
A természetvédelmi területkezelés biztosítására nyert támogatást a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus